Δήμος Καισαριανής: Φτάνει πια ο εμπαιγμός των εργαζομένων

 

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 31/8/2022, στο δήμο Καισαριανής από το σωματείο εργαζομένων και με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και του γάλακτος για το έτος 2022, για τη μη καταβολή των υπερωριών, των εργαζομένων που αναγκάζονται να εργάζονται τις Κυριακές και τις Αργίες (έχουν να δοθούν από το Μάρτιο), για τις ελλείψεις σε στοιχειώδη αναλώσιμα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών, όπως η μη αντικατάσταση των λαμπτήρων πορείας των οχημάτων (φλας, στοπ κλπ). Η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει, όταν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, για να προστατευτούν από τις βροχές των τελευταίων ημερών, είχαν αυτοσχεδιάσει και φορούσαν τις σακούλες απορριμμάτων, αντί τα αδιάβροχα που υποχρεούται ο δήμος να παρέχει!.

 

Καταγγέλθηκε επίσης η αυταρχική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, η οποία μετακινεί αυθαίρετα και εκδικητικά εργαζόμενους, απειλεί με ΕΔΕ και καλεί σε απολογία, για «ψύλλου πήδημα», με στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Μάλιστα προχθές ο δήμαρχος ωρυόμενος απειλούσε τους εργαζόμενους της οικονομικής υπηρεσίας ότι θα καλέσει τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης κλπ και τους «έδιωχνε» από το δημαρχείο, λέγοντας ότι «...θα το κλείσει» με αστείες απαράδεκτες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς.

Και ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο δήμος Καισαριανής είναι υπό οικονομική κατάρρευση, εμφανίστηκε σήμερα, στην παράσταση διαμαρτυρίας, ισχυριζόμενος ότι είναι αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες οι ισχυρισμοί ότι ο δήμος έχει οικονομικά προβλήματα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής (ΕΑΣ) έχει από καιρό αναδείξει τη δεινή οικονομική κατάσταση του δήμου.

Ο δήμαρχος δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα των εργαζομένων, προσπάθησε να ενοχοποιήσει αυτούς και τις υπηρεσίες, ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες κλπ.

Εμείς απλά ρωτάμε:

Ποιος ευθύνεται και οι μελέτες και ο διαγωνισμός για τα ΜΑΠ του 2022 και το γάλα δεν έγιναν το δεύτερο 6μηνο του 2021, αφού οι σύμβαση για το γάλα έληγε στο τέλος του χρόνου (2021); Τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρουν οι φτηνές δικαιολογίες.

Η σύμβαση προβλέπει ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στην καθαριότητα, το πράσινο και τα συνεργεία, δικαιούνται ΜΑΠ και ένα λίτρο γάλακτος την ημέρα. Αν γίνει ένα εργατικό ατύχημα που θα οφείλεται στην έλλειψη των κατάλληλων ΜΑΠ, τι θα γίνει; Ο εργαζόμενος που θέλει να φροντίζει για την υγεία του αγοράζει κάθε μέρα και πίνει το γάλα, το οποίο όφειλε να του το παρείχε η υπηρεσία. Αυτά σε συνθήκες ακρίβειας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων, οι οποίοι είναι συμβασιούχοι, να πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό και πολλές φορές να λήγουν οι συμβάσεις τους και να μην έχουν προμηθευτεί όσα προβλέπονται από τη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και από τη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι ίδιοι με τον δήμο, αποτελούν ένα δυσβάστακτο βάρος.

Όσον αφορά για τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, υπενθυμίζουμε ότι αναγκάστηκε να πάρει ο δήμος προκαταβολή μιας δόσης από την μηνιαία επιχορήγηση, στις 30 Μαρτίου, οι οποία θα αποπληρωθεί από την οικονομική επιχορήγηση του 2023. Αν ο δήμος αναγκάζεται να πάρει από το Μάρτη προκαταβολή από το 2023, με μαθηματική ακρίβεια δεν φτάναμε στη σημερινή κατάσταση;

Οι εργαζόμενοι απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση και το εμπαιγμό αποφάσισαν να απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία και να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση του σωματείου, την ερχόμενη εβδομάδα, για την κλιμάκωσή τους.

Διαβάστε επίσης:  ΕΑΣ: Νέο κρούσμα αυταρχισμού στο δήμο Καισαριανής η επιβολή πειθαρχικής ποινής στην αντιπρόεδρο του συλλόγου

ΕΑΣ Καισαριανής: Το γάλα πίνεται στην ώρα του και όχι αναδρομικά

ΕΑΣ Καισαριανής: Σας επιστρέφουμε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, κ. δήμαρχε

ΕΑΣ Καισαριανής: Ήρθατε για να διοικήσετε ή για να τα διαλύσετε;

ΕΑΣ Καισαριανής: Είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων ΟΑΕΔ – Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

ΕΑΣ Καισαριανής: Εμ γαλάτα, εμ μαλλάτα, εμ τ’ αρνιά θηλυκά, δεν γίνεται!

 

Σχόλια