ΕΑΣ Καισαριανής: Το γάλα πίνεται στην ώρα του και όχι αναδρομικά


Οι εργαζόμενοι του δήμου Καισαριανής, που εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές και επικίνδυνες εργασίες, έχουν να πάρουν το ένα λίτρο φρέσκου γάλακτος, που δικαιούνται καθημερινά, από την πρώτη Γενάρη 2022 και, για να προστατεύσουν την υγεία τους, αναγκάζονται να το αγοράζουν από τα σούπερ μάρκετ. 

Ως Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής (ΕΑΣ-ΕΔΚ) το είχαμε καταγγείλει εξαρχής και, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχει λυθεί ένα θέμα, που αφορά την υγεία των εργαζομένων, αποτελεί συμβατική υποχρέωση του δήμου προς τους εργαζόμενους (ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ) και αν υπήρχε ευαισθησία θα έπρεπε να είχε υπογραφή η σύμβαση με τους προμηθευτές από τον Νοέμβρη – Δεκέμβρη του 2021. 

Και ενώ ουδεμία ευθύνη φέρνουν οι εργαζόμενοι, είναι οι πρώτοι που υφίστανται τις συνέπειες. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, λένε ότι θα δώσουν αναδρομικά το γάλα, στους εργαζόμενους, σε κουτιά εβαπορέ. Για να τα κάνει τι άραγε ο εργαζόμενος; Το γάλα πίνεται στην ώρα του και όχι αναδρομικά! Μάλιστα και για τους επόμενους μήνες λένε ότι θα συνεχιστεί η ημερήσια παροχή του γάλακτος σε γάλα μακράς διάρκειας (εβαπορέ).

Θεωρούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι προτιμούν την αποτίμησή του σε χρήμα, για να αναπληρώσουν τα χρήματα που έχουν ήδη δαπανήσει και συνεχίζουν να δαπανούν από υπαιτιότητα και αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης και την καθημερινή παροχή φρέσκου γάλακτος στο μέλλον.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το σωματείο να μην αποδεχθούν καμία άλλη λύση που τους υποτιμά και να απαιτήσουν:

1. Την αποτίμηση και αναδρομική καταβολή του γάλακτος σε χρήμα, για το διάστημα από 1/1/2022 μέχρι την ημέρα που θα αρχίσει η κανονική ημερήσια παροχή του στους εργαζόμενους, ως την μόνη αξιοπρεπή και τίμια λύση και

2. Την ημερήσια παροχή φρέσκου και όχι μακράς διάρκειας γάλακτος και τη δρομολόγηση των διαδικασιών μέσα στο Φθινόπωρο, για να μην ξαναπαρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα από 1/1/2023.

6/6/2022                                                                             Από την ΕΑΣ-ΕΔΚ

Σχόλια