ΕΑΣ Καισαριανής: Στο ελεγκτή δημόσιας διοίκησης θα πάμε εμείς κ. δήμαρχε. Οι εργαζόμενοι ούτε φοβούνται, ούτε εκβιάζονται

 


Νέο κρούσμα απαράδεκτης, υβριστικής και αυταρχικής συμπεριφοράς του δημάρχου Καισαριανής κ. Χρήστου Βοσκόπουλου απέναντι στους εργαζόμενους της οικονομικής υπηρεσίας, γιατί τα οικονομικά του δήμου βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις του!

Τα οικονομικά του δήμου Καισαριανής, όπως και του συνόλου σχεδόν των δήμων της χώρας, βρίσκονται στο «κόκκινο» και όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ότι «...αν ο δήμος βρέθηκε στην ανάγκη της λήψης προκαταβολής τον Μάρτιο, στις αρχές δηλαδή του οικονομικού έτους, τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι, τον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους; Θα αναγκαστεί να πάρει και άλλες προκαταβολές; Θα τις εγκρίνει το ΥΠΕΣ ή θα βρεθεί ο Δήμος σε οικονομικό και λειτουργικό αδιέξοδο...»;

Και να που τα αδιέξοδα άρχισαν από τώρα. Αντί όμως ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην κυβέρνηση να διεκδικήσουν, μαζί και με άλλους δημάρχους, την οικονομική στήριξη των δήμων και τη στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και να αντιπαρατεθούν στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, συμπεριφέρονται σαν τους υποτακτικούς και τα φοβισμένα ανθρωπάκια, που είναι δουλικοί απέναντι στους από πάνω τους και αυταρχικοί στους από κάτω τους.

Ο δήμαρχος, αφού ξεκίνησαν ένα γαϊτανάκι αιφνιδιαστικών μετακινήσεων συναδέλφων, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να κάποιες υπηρεσίες να αποδυναμώνονται εντελώς, απείλησε του συναδέλφους της οικονομικής υπηρεσίας ότι θα καλέσει τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για ασκήσουν οικονομικό και διοικητικό έλεγχο στο δήμο.

Και δεν το κάνει θα λέγαμε εμείς! Γιατί ακόμα και αν υπάρχουν παραλήψεις, από τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους, εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μη χρηστής διοίκησης, κακοδιαχείρισης ή ενδεχόμενος δόλος στη λειτουργία τους.

Εμείς αντιστρέφουμε την απειλή και καλούμε και εμείς τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε διαχειριστικό έλεγχο, για να διαπιστωθεί αν συνέτρεχε ο απαραίτητος λόγος για τις τόσες απευθείας αναθέσεις, για πιο σκοπό έγιναν, αν ήταν απαραίτητες και αν κάποιες εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν από τις υπηρεσίες. Να μας πούνε για τις δαπάνες μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων, που αυξήθηκαν κατακόρυφα, σε σχέσει με όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, όσο κοστίζουν σε έναν υπερχρεωμένο δήμο σε και όχι βέβαια με το γνωστό, ειρωνικό τους στυλ, «...πήρα πέντε άτομα του χιλιάρικου...», αλλά σε σύγκριση με το γεγονός ότι για 1.000 ευρώ μπορεί να μην έχουμε πετρέλαιο κίνησης ή για 3.000 ευρώ να μένουν παροπλισμένα οχήματα!

Η συμπεριφορά αυτή του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, που είναι πλέον ένα συνεχές γαϊτανάκι στο δήμο μας, με τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις αυθαίρετες αποφάσεις, σε βάρος των εργαζομένων και για το λόγο αυτό πρέπει να αντιδράσουμε συλλογικά. Αν σήμερα είναι ο παραδιπλανός μας, αύριο θα είναι ο διπλανός μας και μεθαύριο εμείς.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που πήρε το σωματείο, για παράσταση, την Τετάρτη 31/8, ώρα 10,30 στο δημαρχείο και την προκήρυξη έκτακτης γενικής συνέλευσης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν οι εργαζόμενοι και να συναποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασής τους, απέναντι στις απειλές και στην προσβολή της προσωπικότητας και της υπηρεσιακής τους υπόστασης.


Αύγουστος 2022 Από την ΕΑΣ

Σχόλια