ΕΑΣ: Νέο κρούσμα αυταρχισμού στο δήμο Καισαριανής η επιβολή πειθαρχικής ποινής στην αντιπρόεδρο του συλλόγου

Θυμίζει στρατό η εκδικητική τιμωρία της Κατερίνας Μακροπούλου, αντιπροέδρου μέχρι σήμερα, του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, γιατί δεν υπάκουσε στη «διαταγή» της αρμόδιας αντιδημάρχου προσωπικού, κ. Μ. Βούρλου, να προσλάβει ξεχωριστά, εδώ και τώρα, και έξω από τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, εργαζόμενο από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ!

Για ζητήματα λειτουργίας του δήμου, προγραμματισμού εργασιών και διοίκησης του προσωπικού, η δημοτική αρχή Καισαριανής, έχει πάρει, προ πολλού, «κόκκινη κάρτα» και είναι εκτός τερέν για τον τρόπο που ασκεί τη διοίκηση. Έτσι μοιάζει με ανέκδοτο να επιβάλει πειθαρχικές ποινές για «Άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης της υπηρεσίας» σε συνάδελφο που για τριάντα χρόνια ασκεί χωρίς κανένα πρόβλημα τα καθήκοντά της και μάλιστα αυτό να γίνεται τρεις μέρες πριν φύγει από το δήμο για το ΥΠΕΣ, μέσω του συστήματος της κινητικότητας.

Η δημοτική αρχή μπορεί να ομολογήσει ευθέως ότι έχει αλλεργία και δυσανεξία σε όσους είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και ασκούν κριτική στις πράξεις και τις παραλείψεις της. Το σίγουρο όμως είναι ότι έχει πάρει διαζύγιο με ό,τι είναι, ότι εκπροσωπεί και ό,τι συμβολίζει ο τόπος αυτός, που αγωνίστηκε σε δύσκολους καιρούς για τη δημοκρατία και για την ελεύθερη άσκηση της κριτικής και κρίσης των παράλογων αποφάσεων και εντολών. Οι ενέργειες αυτές θυμίζουν «βοναπαρτισμό» και όχι στάση αιρετών εκπροσώπων που διαπνέονται από τα ιδανικά της δημοκρατίας.

Η ΕΑΣ Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν, να καταγγείλουν την αυταρχική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και να γυρίσουν την πλάτη σε ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές. Δεν είναι το είδος της πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στην Κατερίνα, αλλά η ποινικοποίηση της νομιμότητας.

Αυτοί που «Δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο», που τα έχουν κάνει μαντάρα με τις συνεχείς, αψυχολόγητες, αλλά και εκδικητικές μετακινήσεις, που διόρισαν αχρείαστους ειδικούς συμβούλους ή κάνουν απευθείας αναθέσεις, για έργα προβολής, φεσώνοντας τα οικονομικά του δήμου, που αντί να διαμορφώνουν κλίμα διάθεσης μεγαλύτερης προσφοράς και αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας, οδηγούν πολλούς εργαζόμενους στην πρόωρη συνταξιοδότηση ή τη φυγή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, δεν μπορούν να γίνονται διαπρύσιοι (ένθερμοι υποστηρικτές) της τάξης και της νομιμότητας.

Καισαριανή 29/06/2022                                                 Από την ΕΑΣ

Σχόλια