ΕΑΣ Καισαριανής: Είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων ΟΑΕΔ – Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

 

Τις τελευταίες μέρες, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, του δήμου Καισαριανής, κινητοποιούνται και διεκδικούν την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, όσων αφορά τα δικαιώματά τους, που έχουν σχέση με την υποχρέωση του δήμου να παρέχει τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π) και του γάλακτος, ανάλογα με την εργασία που κάνει ο κάθε εργαζόμενος.

Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν φτάνει που εργάζονται, χωρίς να εφαρμόζονται οι Συλλογικές Συμφάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ της ΓΣΕΕ (713 ευρώ, μικτά, το μήνα), ανεξάρτητα ειδικότητας και εργασίας, ο δήμος δεν τους παρέχει και αυτά που είναι υποχρεωμένος να τους παράσχει, όπως είναι τα Μ.Α.Π και το γάλα!

Αν
οι εργαζόμενοι αυτοί δεν πάρουν στην ώρα τους
αυτά που δικαιούνται, αν δεν προστατέψουν την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα τώρα, μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους, πότε θα τα πάρουν; Και αν συμβεί εργατικό ατύχημα, πράγμα που όλοι απευχόμαστε, το οποίο όμως θα οφείλεται στη μη λήψη των κατάλληλων μέσων προστασίας, τι θα γίνει;

Ως Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής (ΕΑΣ) στηρίζουμε την αυθόρμητη κινητοποίηση αυτών των εργαζομένων και οφείλει και το σωματείο να υιοθετήσει και να προβάλλει τα αιτήματά τους, που είναι και αιτήματα όλων των εργαζομένων και να προχωρήσει σε συντονισμένες κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων.

Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο το σωματείο να απαιτήσει από την ΠΟΕ-ΟΤΑ το συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων, στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, που ξεπερνούν του 20.000 εργαζόμενους σ’ όλους τους δήμους και να διεκδικήσει:

1. Την αμοιβή αυτών των εργαζομένων, ανάλογα με την κατηγορία και τον κλάδο τους, με βάση τη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και όχι με έναν ισοπεδωτικό τρόπο που γίνεται σήμερα, όπου όλοι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα της φύσης της εργασίας, αμείβονται με τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

2. Την καταβολή του επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας, σ’ όλους εργαζόμενους που απασχολούνται σ’ τέτοιες εργασίες, την εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για την κατάταξή στα ανάλογα μισθολογικά κλιμάκια.

Τα αιτήματα αυτά, που στη σημερινή περίοδο της έξαρσης της ακρίβειας και του πληθωρισμού, αποτελούν το ελάχιστο που οφείλει να προβάλλει το σωματείο μας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή όσων έχουν κατακτηθεί την προηγούμενη περίοδο, να ζητήσει τον συντονισμό και την κινητοποίηση όλων των εργαζομένων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την επίλυσή τους.

28/08/2022                         Από την ΕΑΣ


Σχόλια