Αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας ο δράστης που τραβούσε με το αυτοκίνητο τον γάιδαρο – Αποτρόπαιες σκηνές (video)

 

 Σχόλιο του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες!

Παρότι το παρακάτω δημοσίευμα δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της ιστοσελίδας μας, που δημοσιεύει άρθρα, ανακοινώσεις και αναλύσεις, σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα, κυρίως των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της ertnews.gr, λόγω του ότι εμπλέκεται άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, πρόκειται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, για αντιδήμαρχο του δήμου Ζίτσας, του νομού Ιωαννίνων και βέβαια για το αποτρόπαιο του χαρακτήρα του.

Αν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που έχουν υποχρέωση για την προστασία και τη διαφύλαξη της ζωής των ζώων, ιδιαίτερα των οικόσιτων, τα συμπεριφέρονται μ' αυτόν τον τρόπο, τότε όντως το ερώτημα είναι επίκαιρο και όχι ρητορικό: ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες;

Ακολουθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Γραμμένο από την αποτρόπαια πράξη κτηνοτρόφου, που έδεσε στο αυτοκίνητο του και έσυρε για 700 μέτρα μέσα στο χωριό τον γάιδαρο του. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία παράταξης του δήμου Ζίτσας, είναι αντιδήμαρχος.

Το άτυχο ζώο δεν άντεξε την ταχύτητα του οχήματος και κατέρρευσε, ενώ ο ίδιος σταμάτησε το όχημα μετά από οχλήσεις κατοίκων που του φώναζαν. Στο σημείο που ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο ο κτηνοτρόφος τον άφησε στην άκρη του δρόμου, τόσο κατά την διαδρομή έχει μείνει παντού αίμα από τον τραυματισμό του ζώου.

Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη, ενώ φιλοζωική οργάνωση ήρθε στο χωριό μαζί με κτηνίατρο, αλλά ο γάιδαρος έχει εξαφανιστεί.

Με την κάμερα της ΕΡΤ και εικονολήπτη των Κώστα Σωλομό εντοπίσαμε τον κτηνοτρόφο και σε ερώτηση για την πόρτα της υγείας του ζώου μας είπε, «ο γάιδαρος είναι μια χαρά δεν έπαθε τίποτα και απομακρύνθηκε σε παρακείμενο κτήμα».

Ο δράστης συνελήφθη αργά το μεσημέρι και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και από εκεί θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Καταγγελία δημοτική παράταξης 

Με αφορμή το περιστατικό η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων». Η παράταξη απαιτεί «την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του. Από το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας. Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση».

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια