Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στους ΟΤΑ

Ασύλληπτη τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο και σκότωσε υπάλληλο καθαριότητας

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, η εργαζόμενη αυτή, αλλά και όλο το πλήρωμα του απορριμματοφόρου ήταν ανασφάλιστοι και δεν είχαν καμιά εργασιακή σχέση με το δήμο. Μάλιστα στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνεται ότι "...Την ίδια στιγμή τόσο η αδικοχαμένη εργαζόμενη καθαριότητας όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου φέρεται να είναι ανασφάλιστο, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο. Και εάν αυτό επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για «έγκλημα» και όχι για δυστύχημα για το οποίο κανείς δεν θα συζητά σε δέκα (10) ημέρες...".

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το δυστύχημα και τα θερμά του συλλυπητήρια στους συναδέλφους και στους οικείους της. Καλεί ταυτόχρονα τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν το θέμα και να αποδώσουν ευθύνες σε όσους έχουν, πρωτίστως στη δημοτική αρχή, αλλά και σε όσους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ανέχονται ή καλύπτουν αυτές τις παρανομίες για να γίνονται αρεστοί στις δημοτικές αρχές και να τους ανατίθενται καθήκοντα προϊσταμένων κλπ.

Ακολουθεί το δημοσίευμα του Korinthostv.gr

Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης το πρωί της Κυριακής στο Κάτω Πιτσά, Το τροχαίο, σύμφωνα με το Korinthostv.gr, έγινε όταν λίγο μετά τις 6.30 οι υπάλληλοι στην καθαριότητα με το δημοτικό όχημα πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμάτων στο Κάτω Πιτσά στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών. ΙΧ που οδηγούσε ένας άνδρας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε τη γυναίκα υπάλληλο του Δήμου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια.

Η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Ο οδηγός του Ι.Χ. τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Πηγή:  https://korinthostv.gr/

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΕΔΩ

Να τη έγραψε και η Ελένη Χριστοπούλου, συνάδελφος από το δήμο Καλλιθέας, στο προσωπικό της λογαριασμό στο facedook όταν διάβασε για το τραγικό δυστύχημα.

Να σας πω ένα παραμύθι.
Μία φορά και έναν καιρό ήταν μια γυναίκα.
Μία γυναίκα νέα ή μεγάλη ή όμορφη ή άσχημη.
Μία γυναίκα με παιδιά ή χωρίς παιδιά, με άντρα ή μόνη της.
Μία γυναίκα σε ένα χωριό ή σε πόλη ή σε νησί.
Μία γυναίκα που δούλευε, όχι από χόμπι αυτό σίγουρα. Μια γυναίκα που δούλευε πίσω από ένα απορριμματοφόρο.
Και μάζευε σκουπίδια, δικά της ή δικά μου ή δικά σας.
Αυτά μία φορά και έναν καιρό.
Αυτόν τον καιρό, σήμερα δηλαδή, αυτή η γυναίκα σταμάτησε να δουλεύει, όχι από επιλογή. Σταμάτησε γιατί σταμάτησε να αναπνέει.
Κατ επιλογή του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω της την ώρα που δούλευε, ξημερώματα χωρίς επιλογή.
Μία φορά και έναν καιρό κάποιοι σταμάτησαν να μιλούν για ασφάλεια στην δουλειά. Κάποιοι.
Αυτά μια φορά και έναν καιρό.

Σχόλια