Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου: Καταγγελία για συνεχή και σκόπιμη υποβάθμιση της νόμιμης λειτουργίας του Συλλόγου από τον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο και τη γραμματέα.

 


Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο και τη γραμματέα  του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου για τη συνεχή και σκόπιμη υποβάθμιση της νόμιμης λειτουργίας του Συλλόγου. Για άλλη μια φορά ενεργούν στο όνομα του Συλλόγου, χωρίς να έχουν τη νόμιμη εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσουν το Δ.Σ. και το σύνολο των εργαζόμενων. Για άλλη μια φορά καταστρατηγούν το καταστατικό, αδιαφορώντας για τη νόμιμη και δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου, που απορρέει από αυτό.

Αυτή τη φορά, ενημερώνουν τους εργαζόμενους σχετικά με συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Δήμαρχο, χωρίς προηγούμενη  ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν, χωρίς προηγούμενη συνεδρίαση και εξουσιοδότηση από τα μέλη του Δ.Σ. ,για να μεταφέρουν τη θέση των εργαζόμενων και τα προβλήματά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου ευαγγελίζονται ανύπαρκτες αποφάσεις στο όνομα του Συλλόγου, προκειμένου να μεταφέρουν στους εργαζόμενους τη θέση της παράταξής τους ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου και της Διοίκησης του Δήμου, ως θέση του Συλλόγου. Όπως μετέφεραν και αυτή τη φορά, για το θέμα των αδειών των υπαλλήλων, ενώ ο νόμος ορίζει διαφορετικά.

Για μια ακόμα φορά, ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου φέρονται σαν να είναι ιδιοκτησία τους ο Σύλλογος Εργαζομένων ενώ επανειλημμένα  γυρίσαν την πλάτη στο καταστατικό του Συλλόγου, παίρνοντας επιχορηγήσεις από τη διοίκηση του Δήμου χωρίς να υπάρχει διαφάνεια, αποφάσεις του Δ.Σ., ενημέρωση των μελών του.

Ζητάμε για μια ακόμα φορά, την εφαρμογή του καταστατικού και τη διαφάνεια σε όλους τους τομείς που αφορούν τον Σύλλογο.

Ζητάμε ξανά άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για να αποφάσισουν τελικά οι εργαζόμενοι και όχι ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου, που είναι αντικαταστατικό και μη νόμιμο.

Ζητάμε  εδώ και τώρα διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη ενός Συλλόγου που θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και θα αγωνίζεται μαζί τους για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους!

ΕΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ                            7 Οκτωβρίου 2024

Σχόλια