Όχι του Δημάρχου Χαλανδρίου σε εργαζόμενους του προγράμματος ΟΑΕΔ 55-Plus(1+1)



Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται εργαζόμενοι με συμβάσεις στον Δήμο Χαλανδρίου, που καταγγέλλουν ότι στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την παραμονή στην εργασίας τους, ο δικηγόρος του Δήμου είπε, ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι (στην καθαριότητα και στις τεχνικές υπηρεσίες) δεν είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δήμου, με αποτέλεσμα να χάσουν τα ασφαλιστικά μέτρα. 

Και στο παρελθόν, η διοίκηση του Δήμου δεν ανανέωνε τέτοιες συμβάσεις υπαλλήλων του προγράμματος του ΟΑΕΔ 55-Plus(1+1), μιας κατηγορίας υπαλλήλων μακροχρόνια άνεργων, παρότι οι συγκεκριμένες θέσεις επιβάρυναν ελάχιστα τον προϋπολογισμού του δήμου.

Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί για εργαζόμενους, που χρειάζονται να εργαστούν και να συμπληρώσουν ένσημα λίγο πριν τη σύνταξη. Ενώ επιδοτείται κατά 75% περίπου από τη ΔΥΠΑ.

Το ΜΕΤΑ ΟΤΑ στηρίζει τους συναδέλφους εργαζόμενους στον Δήμο Χαλανδρίου στις κινητοποιήσεις τους για μόνιμη και σταθερή εργασία και διαχρονικά, στηρίζει την ένταξη όλων των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στα σωματεία και στη δύναμη της Ομοσπονδίας, προκειμένου ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συλλογικές διαπραγματεύσεις για καλύτερους όρους, να πλαισιώνεται από μαζικές, ενωτικές, δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σχόλια