ΕΑΣ Δ. Καισαριανής: Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων (15/9/2022)

 

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:30πμ, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Στους εργαζόμενους του δήμου Καισαριανής:

1. Δεν έχουν χορηγηθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) του 2022 - και διανύουμε ήδη τον ένατο μήνα -, καθώς και το γάλα, που σταμάτησε να χορηγείται από την 1 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους -πρέπει να αποτιμηθεί σε χρήμα μέχρι την ημέρα που θα αρχίσει να δίνεται-, ενώ η κατάσταση και η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου είναι απαρχαιωμένη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων.

2. Δεν έχουν καταβληθεί οι υπερωρίες, για τους εργαζόμενους, που λόγω υπηρεσιακών αναγκών εργάζονται απογεύματα, Κυριακές και Αργίες, από τον Μάρτιο του 2022.

3. Επιχειρείται η περικοπή του υπολοίπου, ημερών αδείας, που δεν δόθηκαν πριν το 2021, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και των 10 ημερών αδείας, που παίρνουν οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών, για σοβαρούς λόγους. (Είναι γνωστό οι εργαζόμενοι αυτοί δεν δικαιούνται κανονικής αδείας, παρά μόνο στο διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και τον Αύγουστο που είναι κλειστοί οι σταθμοί).

4. Γίνονται συνεχείς, παράτυπες, αδικαιολόγητες και πολλές φορές εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού και για ασήμαντους λόγους καλούνται εργαζόμενοι σε απολογία, ενώ επικρατεί ένα κλίμα τρομοκρατίας από μεριάς της διοίκησης σε εργαζόμενους. Ακραία περίπτωση προχειρότητας, σκοπιμότητας και «άγνοιας κινδύνου» αποτελούν οι τελευταίες μετακινήσεις, από τη διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, στην Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών! Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι παρατηρείται απροθυμία, για την ανάληψη θέσεων ευθύνης, καθώς και τάση φυγής σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ).

5. Η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι τραγική κατάσταση (βλέπε: Δήμος Καισαριανής: Στην εντατική και διασωληνωμένος) και το προσωπικό που συνταξιοδοτείται ή μετατάσσεται, δεν αντικαθίσταται, ούτε στο ελάχιστο, αφού δεν κλήθηκαν να αναλάβουν εργασία όσοι και όσες ζήτησαν (14 άτομα) την μετάταξή τους στο δήμο, μέσω του ΕΣΚ, ούτε όσοι αναρτήθηκαν (4 άτομα μέχρι στιγμής) τα ονόματά τους στους προσωρινούς πίνακες της 13Κ/2021 προκήρυξης!

Τα προβλήματα αυτά θα πρέπει να ειδωθούν υπό το πρίσμα της ακρίβειας, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, της ενέργειας, των καυσίμων και του ρεύματος, καθώς και του υψηλού πληθωρισμού που εξαϋλώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, η περιστολή εργασιακών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας της κοινωνίας, καθώς και το κλίμα σήψης που επικρατεί με τις παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, από την ΕΥΠ, επιβάλλουν την επαγρύπνηση των εργαζομένων και την κινητοποίησή τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής (ΕΑΣ) καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση και να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στην πολιτική της δημοτικής αρχής, αλλά και τη μαζική τους συμμετοχή στις γενικότερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων με άμεσα αιτήματα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ από 1/1/2023 και την καταβολή ενός επιπλέον μισθού, τον Δεκέμβριο του 2022, για την κάλυψη μέρους των ετήσιων απωλειών από το κύμα ακρίβειας. 

Διαβάστε επίσης: Ο δήμος Καισαριανής στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης; 

 

Σχόλια