Κλήση σε εκδικητική απολογία της αντιπροέδρου του συλλόγου εργαζομένων δήμου Καισαριανής

 

Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της αυταρχικής, εκδικητικής και προκλητικής της συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζόμενους και σε απάντηση στις κινητοποιήσεις τους, αντί να επιλύσει τα προβλήματα, προχώρησε σε κλήση σε απολογία της αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Κατερίνας Μακροπούλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση - καταγγελία.

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τη δημοτική αρχή Βοσκόπουλου και την Αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.  

Ένα νέο απαράδεκτο, αντεργατικό, αυταρχικό επεισόδιο ήρθε την περασμένη εβδομάδα να προστεθεί στην πολιτική ταυτότητα της «απίθανης» δημοτικής αρχής που αποτελεί τον κυβερνητικό τοποτηρητή στην Καισαριανή.

Τώρα η δημοτική αυτή αρχή  που θα μείνει στην ιστορία της Καισαριανής, για τον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του Καισαριανιώτικου λαού και των εργαζομένων στο Δήμο, κάλεσε η «αφιλότιμη»,  σε εκδικητική απολογία την αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, για «άρνηση και παρέλκυση υπηρεσίας» ενώ ως αρμόδια υπάλληλος, είχε δρομολογήσει τη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Πρόσληψη την όποια η   αντιδήμαρχος ήθελε να γίνει από την συναδέλφισσα, καταπατώντας τις διαδικασίες ΕΡΓΑΝΗ.

Αυτή είναι η απάντηση της Δημοτικής αρχής Βοσκόπουλου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την καταβολή των χρωστούμενων ΜΑΠ του 2021, σε χρήμα, την κανονική παροχή του γάλακτος του 2022, που από την πρώτη Γενάρη οι εργαζόμενοι δεν πήραν ούτε γουλιά, τον προγραμματισμό των απαραίτητων και υποχρεωτικών, από τη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και την συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων!

Να σημειωθεί ότι η απολογία αυτή αποτελεί συνέχεια:

1.Της μετακίνησης συναδέλφων και αποδυνάμωσης 3ωνυπηρεσιών (τεχνική, τμήμα προσωπικού, πληροφορικής, παιδικοί σταθμοί), προκειμένου να καλυφθούν μονομερώς τα τεράστια κενά σε προσωπικό, της οικονομικής υπηρεσίας, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής την όποια στηρίζει και υπηρετεί πιστά η δημοτική αρχή Βοσκόπουλου, που είναι «πρωτοπόρος» στην «δια σιωπής διεκδίκηση» νέων προσλήψεων.

 

2.Της πλήρους αδιαφορίας για τα αιτήματα που έθεσε με παράσταση διαμαρτυρίας ο Σύλλογος και αφορούν την ΥΓΕΙΑ και την ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των εργαζομένων. 

 

3.Της πλήρους αδιαφορίας για τα αιτήματα των υπηρεσιών που ζητάνε την εξασφάλιση χρημάτων και προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού της Καισαριανής μεταξύ των όποιων, (λειτουργία γεωτρήσεων, την αποκομιδή των κλαδιών, την προμήθεια εξοπλισμού και συντήρηση οχημάτων, κλπ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ  ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ και την καλούμε να απαντήσει :

-Γιατί δεν προχωρά σε καμία αποδοχή εργαζομένων που με την κινητικότητα ζήτησαν να έρθουν στο δήμο μας, με αποτέλεσμα να γίνεται φορέας αποχώρησης και όχι υποδοχής εργαζομένων, για την κάλυψη των αναγκών του;

 

-Γιατί δεν διεκδικεί, μαζί με τους εργαζόμενους, την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όλων όσων εργάζονται ή εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δήμο μας; 

 

-Γιατί δεν διεκδικεί μόνιμες προσλήψεις και «βολεύεται» με τις ελαστικές, ορισμένου χρόνου, σχέσεις και τους «αναλώσιμους» εργαζόμενους;

Τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της Δημοτικής αρχής Βοσκόπουλου η οποία ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της  προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιμετωπίζονται με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία

Η κλήση σε απολογία της αντιπροέδρου του συλλόγου εργαζομένων, δεν πρόκειται να φοβίσει τους εργαζόμενους που όχι μόνο δεν θα κάνουν βήμα πίσω αλλά θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την πάλη για τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Οι εκβιασμοί και οι προσβολές σε βάρος της προσωπικότητάς τους, της υπηρεσιακής τους επάρκειας  και της νομιμότητας των αποφάσεων και των υπηρεσιακών ενεργειών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. 

ΖΗΤΑΜΕ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ 

 

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ κατά τη διάρκεια της προειδοποιητικής κινητοποίησης το περασμένο τριήμερο  (11-13/6/2022).

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟ Δ.Σ

Σχόλια