ΑΣΕ Παύλου Μελά: Συνεχιζουμε Αγωνιστικά και Ενωτικά στο πλευρό των εργαζομένων

 

Βρε καλώς τα παιδιά κι ...ας άργησαν! Προκηρύχθηκαν λοιπόν οι εκλογές του σωματείου μας, για τις 13 Απριλίου και οι απόντες βγήκαν παγανιά και ζητάνε την ψήφο των εργαζομένων του δήμου Παύλου Μελά. Αυτοί που τέσσερα χρόνια δεν έλεγαν και δεν έκαναν τίποτα και...όταν μιλούσαν ήταν μόνο για να αναμασήσουν αυτά που τους έλεγε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι!

Μας κατηγορούν για εργοπατερισμό επειδή ήμασταν πάντοτε παρόντες και δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους; Που διωχτήκαμε από τη διοίκηση του δήμου, γιατί βάζαμε μπροστά τα συμφέροντα τους και ήμασταν απέναντι σε κάθε άδικη και αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης; Μήπως μιλούν στο όνομά της γι’ αυτό μας κατηγορούνε για αυταρχισμό;

Εμείς το δηλώνουμε καθαρά: Δεν θέλουμε να είμαστε αρεστοί στη διοίκηση. Αποτελούν τίτλοι τιμής για μας να μας αποκαλούν «αντιδημοκρατικούς» και «αυταρχικούς» η διοίκηση και τα τσιράκια της! Τότε σημαίνει ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Μιλάνε επίσης για διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών: Ποιοι; Αυτοί που άφησαν, όταν μας παρέδωσαν το ταμείο του σύλλογο, μόνο 2.000€ και εκτεθειμένο στην ΔΟΥ, χωρίς να έχουν κάνει τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας τους φορολογικές δηλώσεις, αφήνοντας, στο κράτος, χρέη που πληρώθηκαν από τις συνδρομές μας; Εμείς ό,τι δαπάνη έχει γίνει είναι με τα αντίστοιχα παραστατικά και πάντα για την ενίσχυση των συναδέλφων και την τις ανάγκες του συλλόγου. Στο σπίτι λοιπόν του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Κάποιοι βέβαια από τη διοίκηση του δήμου μπέρδεψαν τους ρόλους τους. Αν δεν το ξέρουν, τους λέμε ότι τώρα έχουμε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του σωματείου μας και των αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία μας και την ΕΔΟΘ. Οι εκλογές είναι για τους εργαζόμενους και οι εργοδοτικές παρεμβάσεις σ’ αυτές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων. Τα σωματεία φτιάχτηκαν, για να διεκδικούν τα δίκαια των εργαζομένων και για το λόγο αυτό είναι, και πρέπει να είναι, απέναντι στους κάθε είδους εργοδότες και το κράτος.

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους μ’ αυτό το γνώμονα να κρίνουν την απερχόμενη διοίκηση του σωματείου και να στηρίξουν την ΑΣΕ, που ήταν η ατμομηχανή του τα προηγούμενα χρόνια σε μια κρίσιμη περίοδο:

1. Που κυβέρνηση διαλύει το δημόσιο, τους δήμους και τα εργασιακά μας δικαιώματα, που η υγειονομική κρίση και η εγκληματική της διαχείριση από την κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, ενώ επιχείρησε, ταυτόχρονα, να μεταθέσει τις ευθύνες της σε μας και να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και να λάβει εκδικητικά και αυταρχικά μέτρα για τους δεύτερους.

2. Που η έκρηξη της ακρίβειας εξαϋλώνει το μισθό μας, που φτάνει για τις πρώτες δέκα μέρες το μήνα, ενώ τώρα και με το πόλεμο στην Ουκρανία η κατάσταση θα γίνει δραματική για όλους μας, αν δεν αγωνιστούμε να σταματήσει ο πόλεμος.

3. Που η δημοτική αρχή Δεμουρτζίδη, πέρα από τον αυταρχισμό της, δεν στήριξε τους συμβασιούχους που διεκδικούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία και στάθηκε απέναντι ακόμα και στα δικαστήρια. Όπως και τώρα που απαξιεί ακόμη και να συναντηθεί με τους συμβασιούχους covid. Που δεν έδωσε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και μας ανάγκασε να προσφύγουμε δικαστικά, ενώ ακόμα και σήμερα δεν θεωρεί υποχρέωσή της να καταβάλει σε χρήμα, τα αναδρομικά για το γάλα!

4.Που οι χώροι εργασίας, ιδιαίτερα στην καθαριότητα και τα συνεργεία, είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση και σε συνδυασμό με την έλλειψη των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στην σημερινή περίοδο της πανδημίας, είναι εγκληματικό και επικίνδυνο ακόμα και για τη ζωή μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Στον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής μας, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Για αξιοκρατία στην άσκηση της διοίκησης και να κρίνονται οι προϊστάμενοι από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και όχι να διορίζονται από το δήμαρχο. Να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφαλείας στην εργασία και να μην θρηνούμε θύματα. Να καταβάλλονται κανονικά τα ΜΑΠ και το γάλα και να μην χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Να διεκδικήσουμε τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο προσωπικό, για να σταματήσει η εντατικοποίηση και η συνεχής ανάθεση παράλληλων καθηκόντων, καθώς και η ομηρία και το εμπόριο ελπίδας με τις συνεχείς προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίοι πρέπει να μονιμοποιηθούν, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σ’ αυτόν το αγώνα έχουν όλοι οι συνάδελφοι θέση, γιατί τα προβλήματα μας και το μεροκάματο, δεν έχουν χρώμα, κόμμα και θρησκεία. Όσοι λοιπόν είναι με τα προβλήματα των εργαζομένων και βάζουν πλάτη για να λυθούν, τους καλούμε να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας και να αγωνιστούν για τη λύση τους. Όσοι ενδιαφέρονται, για το πρεστίζ και για τη νίκη του άλφα ή του βήτα κόμματος και δημοτικού συνδυασμού, ας χτυπήσουν άλλες πόρτες. Όσοι τέλος λειτουργούν ως εκπρόσωποι της διοίκησης στους εργαζόμενους και το σωματείο, ε τότε αυτοί είναι για λύπηση και τους αφήνουμε στην κρίση όλων των συναδέλφων!

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


Σχόλια