ΜΕΤΑ Αλίμου: Έφτασε η ώρα, να αλλάξουμε σελίδα

 

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου. Τέσσερα χρόνια μετά ο απολογισμός είναι ένας Σύλλογος ανύπαρκτος, εξαιτίας ενός προεδρείου που είναι μονίμως απών από τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζόμενων και σε αποδρομή.

Οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι εκπροσωπούν την παράταξη Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝΑΝ), έχουν να επιδείξουν μόνο πόσο φιλικά προσκείμενοι ήταν στη Διοίκηση του Δήμου, πόσο υποτακτικοί παρουσιάζονταν στο θέλημά της και πόσο αγωνίζονταν να της είναι ευχάριστοι.

Υπήρξαν απόντες από όλες τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων που αφορούσαν στην βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, στην ανάδειξη των συναδέλφων σε κύριο μαχητή του αγώνα για αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου. Αντ’ αυτού, ανέχτηκαν τη συκοφάντηση εργαζομένων και υπήρξαν υποστηρικτές πειθαρχικών διώξεων και ιδιότυπων «διωγμών» τους από τη Δημοτική Αρχή.


Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, μας ενημέρωσαν ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια διαχειρίστηκαν 51.000 ευρώ, που πρώτη φορά πληροφορηθήκαμε ότι χρειάστηκαν για τη λειτουργία του Συλλόγου, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων. Και αυτό συνέβη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε παροχή ή υπηρεσία προς τους εργαζόμενους (κάποια εκδρομή ή κάποια εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζόμενων, τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες κλπ.).

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια και το κόστος ζωής εξαϋλώνουν το εισόδημά μας, που το ανθυγιεινό επίδομα επιχειρείται να περικοπεί σε πολλούς εργαζόμενους, που η υποστελέχωση των υπηρεσιών οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις ιδιωτικοποιήσεις, χρειάζεται ένα σωματείο που να διεκδικεί και να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καλεί τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν μια πλειοψηφία που αγωνιούσε πώς θα στέκεται πλάι στη δημοτική αρχή και όχι δίπλα στους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε την πραγματική ύπαρξη του Συλλόγου, που είναι η στήριξη των εργαζόμενων σε κάθε διεκδίκηση, η υπεράσπισή τους από άδικες και αβάσιμες πειθαρχικές διώξεις από τη Δημοτική Αρχή και απέναντι σε οποιαδήποτε προσβολή συναδέλφου-εργαζομένου από οποιονδήποτε. Στηρίζουμε την ανάδειξη των εργαζόμενων ως πρώτη δύναμη που αγωνίζεται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, χρόνια τώρα, με αξιοπρέπεια και παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Γυρίζουμε σελίδα

 Ψηφίζουμε-στηρίζουμε το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου






Σχόλια