Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Καβάλας: Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης - στήριξη στον Γιώργο Χαρίση



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΤΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ 

Καβάλα, 2 Απριλίου 2024


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ για την δίωξη του Γιώργου Χαρίση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στο Γιώργο Χαρίση, πρώην μέλος της Ε.Ε. και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, απέναντι στις δικαστικές διώξεις  που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, επειδή αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις άδικες και ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων και συνδικαλιστών του δήμου Αλίμου.

Στις 11 Απριλίου 2024, ώρα 11.00 π.μ. εκδικάζεται η έφεση στο Εφετείο Αθηνών, μετά την πρωτόδικη απόφαση που έκανε  εν μέρει δεκτή την αγωγή του δημάρχου, επιβάλλοντάς του χρηματική ποινή, απαγορεύοντας την επανάληψη των δημοσιευμάτων, υποχρεώνοντάς τον σε ανάκληση- διαγραφή των ψηφισμάτων Ομοσπονδιών και Συλλόγων των οποίων δεν είναι καν συντάκτης, απειλεί σε βάρος του επιπλέον χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση τριών μηνών,  ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης. Ενώ δεν κάνει δεκτό το αίτημα του δημάρχου να είναι η απόφαση άμεσα εκτελεστή.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος δεν έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων που φέρονται ως συντάκτες κι έχουν δημοσιεύσει τα ψηφίσματά τους στη δική τους ιστοσελίδα, που έχουν  σαφώς μεγαλύτερη εμβέλεια και απήχηση. Επικαλείται δε, στην αγωγή του,  ως «συκοφαντική δυσφήμιση», «προσβολή και μείωση της προσωπικότητάς του” γεγονότα αληθή, που έχουν καταγγείλει και η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ, απέναντι στις οποίες επίσης δεν είχε καμία αντίδραση.

Η συνδικαλιστική κριτική σε δημόσια πρόσωπα, όπως ο δήμαρχος, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμιά περίπτωση δεν θίγει  το πρόσωπο το οποίο δέχεται την κριτική αλλά την πολιτική που ασκεί στα εργασιακά,  κι αυτό προστατεύεται από τον Ν.1264/1982. Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.


Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Γιαμαλίδης Τάσος                                   Κοντοστέλιος Μανώλης

Σχόλια