Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου: το προεδρείο του Συλλόγου "πατροπαράδοτα" γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα των εργαζόμενων

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την πίεση της τελευταίας καταγγελίας της Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, την Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, το προεδρείο αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει   έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου, θέτοντας από μεριάς του μοναδικό θέμα την μονοήμερη εκδρομή, χωρίς να προσκομίσουν καμία απολύτως  προσφορά για την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ.

Η Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, έχοντας βαθιά πεποίθηση ότι ο Σύλλογος οφείλει να ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, θέσαμε τα εξής θέματα:

-τις αναξιοκρατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων και Διευθυντών με ανάθεση, κατά παράβαση του άρθρου 100 του ν. 3584/2007. Και κυρίως, παρότι υφίστανται –διαχρονικά- περισσότεροι υπάλληλοι ΠΕ ή ΤΕ, οι οποίοι έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να αναλάβουν νόμιμα τα σχετικά καθήκοντα.  Είμαστε υπέρμαχοι της εξέλιξης όλων των υπαλλήλων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αλλά με διαφάνεια, αξιοκρατία και με εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, που ωφελεί πρώτα από όλα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

-την εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας για την ισότιμη και αξιοκρατική κρίση των υπαλλήλων, ενώπιον του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου, γιατί θεωρούμε ότι αυτή είναι η άμεση και αξιόπιστη αξιολόγηση των υπαλλήλων, η οποία σχετίζεται με την επιστημονική τους κατάρτιση και όχι με τις απευθείας αναθέσεις - τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, κάτι που δεν πληροί τους όρους για μια  σύγχρονη και χρηστή δημόσια  διοίκηση.

-την τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

-την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας  για τους συναδέλφους που εργάζονται συνεχώς, μέχρι και δεκαπέντε μέρες,  χωρίς των προβλεπόμενη μέρα ανάπαυσης.

-την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού.

-τις άδικες και ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις και εκδικητικές μετακινήσεις.

- τη στήριξη συναδέλφου Δημοτικού Αστυνομικού, μετά από την εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε στην διοίκηση του Δήμου και κοινοποίησε στον Σύλλογο εργαζομένων,  για τη μη σύννομη απομάκρυνσή του, από τα καθήκοντα για τα οποία έχει προσληφθεί.

-την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου και παρότι αποφασίστηκε σε προηγούμενο Δ.Σ. μετά από πρότασή μας, δεν πραγματοποιήθηκε.

-την πραγματοποίηση ποιοτικής ψυχαγωγικής εκδήλωσης για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, με χρήματα του ταμείου του Συλλόγου.

-την συμμετοχή διαπαραταξιακής επιτροπής εκπροσώπων εργαζομένων, στη σύσταση του Ο.Ε.Υ. ,όπως είθισται διαχρονικά και όπως αρμόζει, με σκοπό ένα δημοκρατικό διάλογο εργαζόμενων διοίκησης, για το καλύτερο αποτέλεσμα σχετικά με  τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

-την αποκατάσταση την διόρθωση της μέχρι σήμερα  παράλειψης της τήρησης του ν.4369/2016, σχετικά με την βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων του πρώην Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Όμως, στο σύνολο των θεμάτων που θέσαμε στο Δ.Σ. ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και τα άλλα δύο μέλη της ΣΥΝ.ΑΝ., με εξαίρεση τη Γραμματέα του Συλλόγου, θυμήθηκαν για μια ακόμα φορά τον «πατροπαράδοτο» εαυτό τους, γυρίζοντας την πλάτη στα προβλήματα των εργαζόμενων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα στους συναδέλφους εργαζόμενους, με συνέπεια και αποφασιστηκότητα μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Αιτούμαστε  να εφαρμοστεί η νομοθεσία  που διέπει τον διορισμό των υπαλλήλων  στις θέσεις ευθύνης, ώστε να δοθεί το δικαίωμα σε όλους τους εργαζόμενους να κριθούν ισότιμα από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος, σε τακτά χρονικά διαστήματα, πάντα με γνώμονα την υπηρεσιακή τους κατάρτιση, την επιστημονική τεκμηρίωση και με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης, προκειμένου να είναι δίκαιη η μεταχείριση όλων των εργαζόμενων.

Στηρίζουμε τον συνάδελφο Δημοτικό Αστυνομικό στον αγώνα του απέναντι στη δυσμενή και άδικη μεταχείριση που υφίσταται και αιτούμαστε να αναλάβει τα καθήκοντα που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και  για τα οποία έχει προσληφθεί.

Αιτούμαστε την τήρηση του νόμου για το ωράριο εργασίας, τις ημέρες ανάπαυσης , την πληρωμή των υπερωριών, καθώς και την άμεση εφαρμογή του νόμου για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Να συσταθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας, όπως προβλέπει ο νόμος.

Επίσης, να εκκινήσει η ήδη καθυστερημένη διαδικασία για την απόδοση των Μ.Α.Π. για το 2024 και να εξοφληθεί άμεσα η οφειλή τους για τα έτη 2022 και 2023. Η υποχρεωτική απόδοσή τους έχει θεσπιστεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας και δεν είναι μια παροχή. Είναι απαράδεκτη η αντιμετώπιση της ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου, που εν όψη εκλογών, μην έχοντας να δείξει έργο, παρουσιάζει την απόδοση του ενός έτους σε χρήμα ως παροχή κι αντάλλαγμα στους εργαζόμενους μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης κι αδιαφορίας. Ενώ ακόμα και σε αυτή τη διεκδίκηση κωλυσιεργεί.

Αιτούμαστε να σταματήσουν τώρα οι ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις και οι εκδικητικές μετακινήσεις και να απασχολούνται όλοι οι υπάλληλοι στα καθήκοντα που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και για τα οποία έχουν προσληφθεί, ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα.

Επίσης, αιτούμαστε τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο και τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων, όπως είθισται μέχρι τώρα, στην σύσταση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου και στην όσο το δυνατόν άμεση διεκπεραίωσή του.

Τέλος, για άλλη μια φορά, ζητάμε την ενημέρωση για τον οικονομικό απολογισμό του ταμείου του Συλλόγου μέχρι σήμερα, εγγράφως και αναλυτικά, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι νόμιμα ενδιαφερόμενοι.

 

Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου                                                               3 Απριλίου 2024

 

 

 

.

Σχόλια