Ε.Α.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ: Με υποκινούμενες φιέστες το προεδρείο το Συλλόγου Εργαζομένων υποκαθιστά τις διεκδικήσεις και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων

 


Στις 22 Απριλίου 2024, τυχαία πληροφορηθήκαμε από το σύστημα διαύγεια ότι το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, για άλλη μια φορά, αιτήθηκε και επιχορηγήθηκε από την διοίκηση του Δήμου, με το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ(2.000,00 ευρώ). Και παρότι η Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου εκπροσωπείται από δύο εκλεγμένα μέλη της στο Δ.Σ. του Συλλόγου, δεν ενημερώθηκαν.

Προκειμένου να είναι νόμιμη η αίτηση του προεδρείου για επιχορήγηση από τον Δήμο, θα πρέπει να κληθούν τα εκλεγμένα μέλη, να ενημερωθούν για τον λόγο και την αναγκαιότητα μιας τέτοιας ενέργειας και να ψηφίσουν, προκειμένου να υπάρχει η νόμιμη προαπαιτούμενη απόφαση του Δ.Σ. που θα τους εξουσιοδοτεί ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία για κάτι τέτοιο. Διαφορετικά, όπως συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση, επιχορηγείται  συγκεκριμένη παράταξη, χρησιμοποιώντας παράνομα την επωνυμία του Συλλόγου.

Αιτούμαστε επανειλημμένα τον οικονομικό απολογισμό του ταμείου του Συλλόγου από την πρώτη μέρα που παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση και ανέλαβε η σημερινή, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι νόμιμα ενδιαφερόμενοι για την διαχείριση των χρημάτων των εργαζόμενων, τα οποία ανέρχονται από τις συνδρομές τους  στα 18.000 ευρώ περίπου ανά τριετία. Συνεχίζουμε όμως να μην παίρνουμε καμία απάντηση.

Την ίδια μέρα, εκδόθηκε απόφαση «Αποτίμηση σε χρήμα των Μ.Α.Π. στους δικαιούχους έτους 2022» η οποία αναφέρει ότι «το έτος 2022 καμία Υπηρεσία δεν ανέλαβε την υποχρέωση να ολοκληρώσει την διεκπεραίωση για την Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Ως εκ τούτου οι δικαιούχοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν ποτέ τα ΜΑΠ του 2022 και κατά συνέπεια επωμίστηκαν οι ίδιοι το οικονομικό βάρος για να εφοδιαστούν με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.»

Αυτή όμως «η έλλειψη προσωπικού» δεν εμπόδισε καμία άλλη  δραστηριότητα της διοίκησης, παρά μόνο αυτή που αφορά την ζωή και την ασφάλεια των συναδέλφων, με πλάτη που έβαλε δύο χρόνια τώρα, το Προεδρείο του Συλλόγου, που φρόντιζε να μην ενοχληθούν οι διοικούντες . Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί η διαδικασία χορήγησης των μέσων ατομικής προστασίας του 2023 και του 2024.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα και τα μέσα ατομικής προστασίας έχουν κερδηθεί από τους εργαζόμενους, όχι ως επιπλέον μισθολογική παροχή αλλά ως μέσο διατήρησης της ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας. Το ανακλαστικό γιλέκο για παράδειγμα, είναι υποχρεωτικό να φοριέται από τους συναδέλφους που εργάζονται στον δρόμο, ώστε να είναι ορατοί όλες τις ώρες και να μην τους χτυπήσει αυτοκίνητο. Τα άρβυλα εργασίας, είναι ειδικής κατασκευής, περιέχουν σίδερο που προστατεύει τα πόδια των εργαζόμενων από τραυματισμούς και ακρωτηριασμό. Τα γάντια επίσης, είναι κατασκευασμένα ώστε ανάλογα με την ειδικότητα στην οποία χορηγούνται, να προστατεύουν  από τραυματισμούς, μολύνσεις και ακρωτηριασμούς. Τα κράνη, επίσης και ούτω καθεξής.

Επίσης, στις Υπηρεσίες του Δήμου, απασχολούνται κατά καιρούς συνάδελφοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ολιγόμηνες συμβάσεις και πενιχρούς μισθούς, οι οποίοι επίσης δικαιούνται τα μέσα ατομικής προστασίας, αλλά δεν τους χορηγήθηκαν.

Δεν θα δεχτούμε να εργαλειοποιεί κανένας την ζωή και την ασφάλεια των συναδέλφων, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα και την συνδικαλιστική απουσία ετών από τις διεκδικήσεις των   εργαζόμενων. Κάποιοι μέσα σε υποκινούμενες φιέστες κρύβουν την ανεπάρκειά τους και θέλουν να παρουσιάσουν την αποτυχία τους να είναι συνεπείς τόσα χρόνια στα ελάχιστα και τα αυτονόητα απέναντι στους συναδέλφους, ως σημερινές επιτυχίες τους.

Η Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, αιτούμαστε άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης ώστε να ακουστεί η φωνή των εργαζόμενων και εδώ και τώρα διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη ενός Συλλόγου που θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και θα αγωνίζεται μαζί τους για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους!

                                                 

 

 

 

Σχόλια