Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου: Το προεδρείο του Συλλόγου φαίνεται να πάσχει από «το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας»

 



Το προεδρείο του Συλλόγου φαίνεται να πάσχει από «το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας» , που στο άκουσμα της φτώχειας  των λαϊκών στρωμάτων,  πρότεινε να μοιράσουν παντεσπάνι.  Έτσι, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζόμενων, έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο πολιτιστικών εκδηλώσεων και μόνο. Δείγμα του πόσο έχουν απομακρυνθεί οι ίδιοι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους.

Σήμερα το πρωί ζήτησαν να πραγματοποιηθεί Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων με πρόταση για σύγκλησή του την ημέρα της Πρωτομαγιάς(!), ημέρα απεργίας και τιμής των εργατικών αγώνων,  με τα εξής τρία θέματα:

1.     Εκδήλωση για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Ως πρόταση έχει τεθεί επανειλημμένα από την παράταξή μας και διαχρονικά συναντούσε την άρνηση της παράταξης  ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου και του Προεδρείου, μέχρι που η διοίκηση του δήμου (μόλις χθες, 22 Απριλίου 2024) επιχορήγησε την εκδήλωση, χωρίς να υπάρχει η  νόμιμη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.

2.     Καλοκαιρινή εκδρομή

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να αρκεί ένα Δ.Σ. για να κατατεθούν πραγματικές προτάσεις και προσφορές και να μη βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με  έτοιμη προαποφασισμένη και κατευθυνόμενη πρόταση, με αδιαφανείς διαδικασίες. Όπως και να πραγματοποιηθεί εκδρομή για τους εργαζόμενους με τις ήδη κατατεθειμένες εισφορές τους.

3.    Αποδοχή ποσού από επιχορήγηση του Δήμου για πληρωμή του κέντρου για την κοπή της πίτας.

Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από  την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης της κοπής της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, από το προεδρείο και την διοίκηση του δήμου. Κι ενώ το προεδρείο συγκάλεσε  διοικητικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την διοργάνωση αυτή, είναι απορίας άξιο πόσα Δ.Σ. θα χρειαστούν ακόμα για μια εκδήλωση πίτας, την οποία ούτε αυτή δεν εκπόνησαν ανεξάρτητοι! Και ποια δαπάνη θα καλυφθεί και για ποιο λόγο τόσο ετεροχρονισμένα; Αναπάντητα ερωτήματα, όπως αυτό του έγγραφου οικονομικού απολογισμού που αιτούμαστε συνεχώς χωρίς ανταπόκριση από το προεδρείο του Συλλόγου και την παράταξη της ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου.

Μας χαροποιεί το γεγονός ότι η συνέπεια της στάσης μας, σταθερά δίπλα στους αγώνες και το δίκιο των εργαζόμενων, φαίνεται να επιβραβεύεται  από τους συναδέλφους και η απήχηση να είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να συσπειρώνει την  άλλη πλευρά, που επιστρατεύει όλα τα χορηγούμενα  μέσα.

Απέναντι στη φωνή μας που ενώνεται με αυτή των εργαζόμενων για διαφάνεια, αξιοκρατία, μέτρα για υγιεινή κι ασφάλεια, αλληλεγγύη και συμπαράσταση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, το προεδρείο  με επιχορηγήσεις από τη διοίκηση προτάσσει «άρτο και θέαμα».

Ακόμα κι αυτό όμως, είναι μια κατάκτηση των εργαζόμενων απέναντι σε μια σκληρή εργοδοτική στάση χρόνων, που τώρα υποχωρεί υπό την πίεση των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, υπό την πίεση του άγχους που δημιούργησαν δύο χρόνια ανυπαρξίας των εργοδοτικών συνδικαλιστικών δυνάμεων  και υπό την απειλή να αναδειχθεί μια νέα δύναμη στις προσεχείς εκλογές που θα στηρίζει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και δεν θα φοβάται τη σύγκρουση, όταν χρειάζεται.

Ως Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους που έχουν υποστεί άδικες πειθαρχικές διώξεις, εκδικητικές μετακινήσεις, υποβιβασμούς, αντιμετωπίζουν αναξιοκρατικές τοποθετήσεις, άδικες περικοπές μισθών, απολύσεις. Σε συναδέλφους που διεκδικούν αξιοκρατία, καλύτερες συνθήκες εργασιακές, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, την βελτίωση παροχής υπηρεσιών του Δήμου και την διαφύλαξη κι ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών και κατακτούμε συνεχώς μικρές νίκες, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και τους ενωτικούς αγώνες.

 Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε διαφάνεια στα οικονομικά και την εφαρμογή των  νόμιμων διαδικασιών που προστατεύουν όλους τους συναδέλφους.

 Προχωράμε και η φωνή μας δυναμώνει, όσο προχωράμε ένα βήμα μπροστά, η καταπίεση κάνει ένα βήμα πίσω!

Σχόλια