ΡΩΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση!

 

Φωτο αρχείου: Ο Γιώργος Χαρίσης μιλά σε εργαζόμενους 
Την Πέμπτη 11 Απρίλη 2024, εκδικάστηκε  στο Εφετείο Αθηνών η έφεση που ασκήθηκε από το Γιώργο Χαρίση, πρώην μέλος της Ε.Ε. και του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από την εν μέρει καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση στις δικαστικές διώξεις που υφίσταται από το δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη. 

Το δικαστήριο θα εξετάσει τα επιχειρήματα που κατατέθηκαν θα κρίνει και θα κάνει γνωστή την απόφαση του, μετά από αρκετό διάστημα.

Το δικαστήριο -επειδή ο Γ. Χαρίσης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που επίσης υφίσταται η συνδικαλίστρια Αναστασία Παπαχρίστου από τον ίδιο δήμαρχο-, του επέβαλε χρηματική ποινή, απαγόρευση επανάληψης των δημοσιευμάτων, και την υποχρέωση ανάκλησης/διαγραφής των αναρτήσεων των ψηφισμάτων συνδικαλιστικών οργάνων. 

Αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δε θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για τον ίδιο λόγο. 

Επιπλέον, θα στοχοποιείται κάθε πολίτης, συλλογικότητα, δημοσιογράφος ή ανεξάρτητο ΜΜΕ, που «τολμά» να δημοσιεύει μια ανακοίνωση ή μέρος αυτής, γεγονός που θα φιμώνει την ελευθερία της έκφρασης και γνώμης στη χώρα μας.

Εκφράζουμε  τη στήριξη και αλληλεγγύη μας στο Γιώργο Χαρίση. 

Απαιτούμε  την αθώωσή του και την παύση κάθε δίωξης, με την οποία ποινικοποείται η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση,  προκειμένου να επιβληθεί κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία και να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις» της κάθε οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτικής εξουσίας. 

Όχι στην ποινικοποίηση | Κάτω τα χέρια
από την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση!

                                                                                                                                                                       Ρωγμή στην ενημέρωση

Σχόλια