Δικάστηκε η αγωγή που άσκησε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν.Χαλκηδόνας Γ.Βούρος εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων


Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, εκδικάστηκε η αγωγή που  άσκησε ο απερχόμενος  Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας εναντίον του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Στην δίκη παραβρέθηκε πλήθος συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζόμενων συναδέλφων, που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους.

Η πλευρά της απερχόμενης δημοτικής αρχής ισχυρίστηκε ότι το Σωματείο δεν είχε ειδοποιήσει τον Δήμαρχο για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, εντός της προβλεπόμενης από τον νόμο διορίας των τεσσάρων ημερών. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν δεδουλευμένες αποδοχές που δεν καταβλήθηκαν, παρότι υπήρξε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής από τον Ιανουάριο. Ενώ, πιστή στην σκληρή μνημονιακή αντεργατική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι οι απεργίες "βλάπτουν" το κοινωνικό σύνολο, παρεμποδίζοντας την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

Από την άλλη, η δικηγόρος της διοίκησης ρωτούσε το σωματείο, αν γνωρίζει αν η Διοίκηση δεν καταβάλει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα. Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους, αγωνίστηκαν και τελικά κατάφεραν να ακυρωθεί διαγωνισμός για ανάθεση σε εργολάβο, της προμήθειας και τοποθέτησης λαμπτήρων led από την ίδια δημοτική αρχή, , έναντι διόλου ευκαταφρόνητου ποσού.

Κόπτονται οι πρωτεργάτες των απευθείας αναθέσεων σε εργολάβους, για το "δημόσιο συμφέρον". Γιατί έτσι βαφτίζουν την απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αναδημοσίευση από https://easadedy.blogspot.com/

Σχόλια