Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας: Στα δικαστήρια και πάλι από τον Δήμαρχο Γ.Βούρο.

 


Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας Γ. Βούρος σέρνει και πάλι στα δικαστήρια το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, αφού άσκησε αγωγή εναντίον των μελών του Δ.Σ. για απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν και αφορούσε σε δεδουλευμένα συναδέλφων εργαζόμενων, που δεν έχουν μέχρι τώρα καταβληθεί.

Η τακτική αυτή των Δημάρχων, να καταφεύγουν σε δικαστικές διώξεις συνδικαλιστών με σκοπό την φίμωσή και την εξόντωσή τους, έχει ενισχυθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με τα νομοσχέδια Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. 

Παρακάτω παρατίθεται η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας:

"ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
sedfx@dimosfx.gr                                                                    12.12.2023
                                                                                
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΥΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΕΡΝΕΙ (ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ) ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Καταγγέλλουμε  τη Δημοτική Αρχή του  κ. Βούρου, που αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, τολμάει να σύρει για δεύτερη φορά στα δικαστήρια το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου! Κρυμμένη  η  Δημοτική Αρχή πίσω απ’ τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, καταστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών μας, έστειλε δικαστικό επιμελητή, να μας επιδώσει αγωγή για αύριο Τετάρτη 13 Δεκέμβρη και ώρα 13.00μμ στο κτίριο 5 αίθουσα 1 στην Ευελπίδων.
Οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής δεν μας τρομάζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Απεργοί-Εργαζόμενοι του Δήμου, σήμερα, μοίρασαν εκατοντάδες ανακοινώσεις, στα μαγαζιά και στη λαϊκή  της πόλης και τον μόνον που έβριζαν οι δημότες- κάτοικοι  ήταν η Δημοτική Αρχή.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και την Τετάρτη το πρωί απέχουμε μαζικά και συγκεντρωνόμαστε έξω από το Δημαρχείο, έως την ώρα όπου μαζικά θα διαδηλώσουμε έξω από την αίθουσα που θα εκδικάζεται η υπόθεση.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση απέναντι στον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής Βούρου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
                                                      
                                                               Το ΔΣ"


*σχόλιο του ΜΕΤΑ ΟΤΑ

Τέτοιου είδους ενέργειες, που στοχεύουν στον περιορισμό και την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, οφείλει το συνδικαλιστικό κίνημα να τις καταδικάζει και να τις αντιμετωπίζει μαζικά, ενωτικά και όχι κοντόφθαλμα και «α λα καρτ», κάτω από το πρίσμα μικροπαραταξιακών διαφορών. 

Δυστυχώς όμως, η ηγεσία και πλειοψηφία της ομοσπονδίας παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων. Εμφανίζει μια ασυνέπεια που προκαλεί ερωτηματικά, απέναντι σε αυταρχικές μεθόδους κάποιων  αιρετών, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα φαινόμενα δίωξης συνδικαλιστικών στελεχών που μένουν «αναπάντητα» από τη μεριά της.  

Προκαλείται έτσι αποθράσυνση των αιρετών, αφήνονται έκθετοι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην εκδικητική τους μανία, ενώ η αποσπασματική κι επιλεκτική αντίδραση εκ μέρους της ομοσπονδίας, πλήττει πανελλαδικά το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος, στα μάτια των εργαζόμενων.

Το ΜΕΤΑ ΟΤΑ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Αττικής, να παραστούν σήμερα Τετάρτη, 13 Δεκέμβρη 2023 και ώρα 13.00 μ.μ. στο κτίριο 5, αίθουσα 1, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ ΕΔΩ
                                                                                         

Σχόλια