Δημοτική Αρχή Κω: Κατ' εξακολούθηση αδιάφορη προς τους εργαζόμενους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

 

Για έργα βιτρίνας είναι ξοδεύει απλόχερα, ενώ για τους εργαζόμενους και τα ΑμεΑ είναι ιδιαίτερα φειδωλή!

Αυτά ένας δήμος που έχει αρκετά ίδια έσοδα, λόγω του ότι είναι τουριστικός δήμος με εκατοντάδες ξενοδοχεία, καταλύματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος Κω συνεχίζει να αδιαφορεί για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων

Όπως διαβάζουμε στον τοπικό ηλεκρονικό τύπο της ΚΩ, η δημοτική αρχή διέθεσε 34.000 ευρώ για αγορές λουλουδιών, ενώ αδιαφορεί και αφήνει απλήρωτα ενοίκια ενός χρόνου για το σχολείο των παιδιών με ειδικές ανάγκες ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ, το οποίο αναγκάστηκε να στείλει εξώδικο για 7.000 ευρώ.

Μάλιστα, στην εισήγηση της Υπηρεσίας Νομικής Υποστήριξης του Δήμου, προς την Οικονομική Επιτροπή (ολόκληρη η εισήγηση παρακάτω), αναφέρεται ότι το εξώδικο κοινοποιήθηκε στο δήμο, στις 22/02/2023, ενώ η εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή, έγινε στις 23/05/2023, τρεις μήνες δηλ αργότερα και ας κινδυνεύουν με έξωση τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ!

Εμείς βέβαια θα συμπληρώναμε ότι την ίδια αδιαφορία δείχνει και προς τους εργαζόμενους του δήμου, και ιδιαίτερα σ' αυτούς που εργάζονται σε βαριές, επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες, αφού δεν έχει χορηγήσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα. 

Όπως πληροφορούμεθα από εργαζόμενους του δήμου, το γάλα δεν δόθηκε από το 2019, ενώ για τα ΜΑΠ, μετά από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και του https://metaota.blogspot.com/ δόθηκαν κάποια ήδη έναντι!

Σημειώνουμε ότι αποτελεί παράβαση καθήκοντος, για τη δημοτική αρχή, η μη χορήγηση των ΜΑΠ, αφού οι εργαζόμενοι είναι εκτεθιμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους, ενώ ακόμη και η νομοθεσία προβλέπει ότι αν δεν χορηγηθούν κανονικά, εντός του έτους, αποτιμούνται και αποδίδονται σε χρήμα στους εργαζόμενους, οι οποίοι για να εργάζονται με μια στοιχειώδη ασφάλεια, αναγκάζονται να τα αγοράζουν οι ίδιοι.


 

Σχόλια