Χαρίσης Γιώργος: Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ διακατέχεται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης

 

Και Αστυνόμος Σαΐνης ο συντάκτης της ανακοίνωσης - απάντησης της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ στο σχόλιο του https://metaota.blogspot.com/, για την εκλογική αποζημίωση, με τίτλο: Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ πανηγυρίζει γιατί οι εργαζόμενοι στους δήμους παίρνουν τη μικρότερη εκλογική αποζημίωση.  

Ανακάλυψε, ότι ο συντάκτης του σχολίου, είναι ο «...γνωστός Χαρίσης λοιπόν. Αυτός που ξέρουμε όλοι...», «...ο οποίος είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στη ΔΑΚΕ, με ατελείωτη εμπάθεια...». Μάλιστα, στο πλαίσιο της αστικής τους ευγένειας, μου εύχονται και καλή επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές, μιας και είμαι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής!

Αυτό τώρα πώς να το εκλάβω; Το λέω γιατί το ίδιο εύχονται και στον ακροδεξιό και «τσεκουράτο» Μ. Βορίδη, που είμαστε αντίπαλοι στην ίδια εκλογική περιφέρεια, ο οποίος γύρισε όλα τα κόμματα της «ακροδεξιάς πολυκατοικίας». Ξεκίνησε με τον διορισμό του από τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, στο Ελληνικό Μέτωπο, στο ΛΑΟΣ, για να καταλήξει στη ΝΔ και να είναι ο μοιραίος υπουργός Εσωτερικών που διαλύει το δημόσιο, που πριν παραιτηθεί για τις εκλογές, κάθε μέρα έστελνε  την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου στα δικαστήρια, για να βγάζουν πάρανομες και καταχρηστικές τις απεργίες τους. Αυτός που μοιράζει προεκλογικά «μπόνους παραγωγικότητας», όπου και σε όποιον θέλει και βέβαια, το κυριότερο, που θέλει να αποσαθρώσει τις ΣΣΕ και την ενιαία - συλλογική διεκδίκηση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, για να έχει ο καθέ εργαζόμενος ξεχωριστές αμοιβές, ανάλογα με τις σχέσεις του με το σύστημα εξουσίας του «Επιτελικού» - Κομματικού  τους κράτους.

Τον ακροδεξιό Μ. Βορίδη, που μαζί με τον κ. Τ. Θεοδωρικάκο κατάργησαν, πραξικοπηματικά, την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές και μετέτρεψαν τις μειοψηφίες σε πλειοψηφίες στις διορισμένες επιτροπές, στις οποίες μετέφεραν τις βασικές αρμοδιότητες των δημοτικών συμβουλίων.

Τον ακροδεξιό Μ. Βορίδη που βγάζει σπυράκια με όσους διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία, φτάνοντας στο σημείο να υποχρεώνει τα δημοτικά συμβούλια να εξαντλούν όλα τα ένδικα μέσα και να απειλεί με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων και την άσκηση ποινικών διώξεων σε όσους αιρετούς σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και προτάσσουν τα συμφέροντα των πολιτών που εκπροσωπούν και όχι τις νεοφιλεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και του κάθε Βορίδη.

Αποτελεί όμως μέγιστη υποκρισία, να λένε, από τη μια μεριά, ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και από την άλλη, ανοιχτά και αδιάντροπα, να συστήνουν στους εργαζόμενους να στηρίξουν τον «εργοδότη» τους, λέγοντας ότι «...Στο υπόλοιπο Αττικής όμως ο Μ. Βορίδης και Γ. Βλάχος είναι δύο πραγματικά εξαιρετικές, εγγυημένες και απολύτως σοβαρές επιλογές...». Έτσι γράφει στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος συμμετείχε «...Σε μια εξαιρετική πολυπληθή "οικογενειακή συνάντηση" με τον φίλο τον Μάκη τον Βορίδη...»!

Τι ζητάμε τώρα και εμείς! Να χαλάσουν τα παιδιά την ευδιάθετη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην «οικογενειακή συνάντηση» με τον υπουργό που έκανε τόσα καλά για μας και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Γι' αυτό και η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, με μια φωνή, βροντοφώναξε: «Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά που οι εργαζόμενοι των Δήμων αμείβονται ΙΣΟΤΙΜΑ...»!

Και όλοι εμείς, οι άλλοι, τους πιστέψαμε! Θέλουν, φαίνεται, να μας κάνουν συμπάσχοντες στο σύνδρομο της Στοκχόλμης με το οποίο διακατέχονται!

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ



Σχόλια