Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ πανηγυρίζει γιατί οι εργαζόμενοι στους δήμους παίρνουν τη μικρότερη εκλογική αποζημίωση

 

Η εκλογική αποζημίωση  των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, για τους δημοτικούς υπαλλήλους, με την με Αριθμ. 44769 απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, καθορίστηκε στα 200€ και η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της πανηγυρίζει! Μιλά ότι "...αυξήθηκε έως και 150% περίπου σε σχέση με τις Εκλογές του 2019..." αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "...Την ώρα που κάποιοι επέλεγαν να παίζουν «κρυφτό», «κυνηγητό»..." [...]  "...η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες εργαζόταν προς την κατεύθυνση της αύξησης της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους των Δήμων και το πέτυχε!!!...". Η ηγεσία της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, ως νέοι "Μαυρογιαλούροι", κινήθηκαν έξω από τις όποιες ενέργειες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ομολογούν ανερυθρίαστα ότι "...κατόπιν ενεργειών τους και "...με παρεμβάσεις σε προσωπικό επίπεδο στελεχών της ΔΑΚΕ..." κατέστη "...επιτέλους δυνατή μια ουσιαστική και αξιοπρεπής αύξηση...".

Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, όμως, δεν αναφέρει τίποτα για τις διακρίσεις και τις μεγάλες αδικίες που γίνονται σε βάρος των εργαζομένων των ΟΤΑ και ειδικά σε κάποιες κατηγορίες όπως είναι οι εργαζόμενοι στα δημοτολόγια, που εργάζονται επί μήνες για την ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Δεν λέει τίποτα γιατί "...Η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 43160/15.5.2023 κοινή υπουργικά απόφαση καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων εβδομήντα ευρώ (2.070 €), ανά υπάλληλο..." με την επιφύλαξη των παρακάτω κατηγορών των υπαλλήλων που για άλλους είναι περισσότερα και για άλλους λιγότερα!

Δεν λέει τίποτα γιατί "...Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης..." "...καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €) ανά άτομο...".

Δεν λέει τίποτα γιατί  για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας - Θράκης) καθορίζεται στο ποσό των 1.200€, για τους υπαλλήλους του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα 560€, για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-Ε.Φ.Κ.Α. και του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. στα 400€, για τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών στα 1.200€ και για τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στα 370€.

Αλλά έτσι είναι άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς!

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ 



Σχόλια