ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αλληλεγγύη στην Π.Ο.Θ.Α. - Απεργιακή κάλυψη του καλλιτεχνικού προσωπικού των ΟΤΑ

 

 24ωρη Απεργία - ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συνεχίζει και στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) με κυρίαρχο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 με το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών και κατ' επέκταση το επάγγελμα τους.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ο επικοινωνιακός τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τα δίκαια αιτήματα τους, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις, ενώ η εμμονή στο απαράδεκτο Π.Δ. 85/2022 καταδεικνύει πως πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο σε βάρος των καλλιτεχνών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαρίσταται και καλύπτει συνδικαλιστικά το προσωπικό που απασχολείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιαδήποτε καλλιτεχνική ειδικότητα, προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα 24ωρη Απεργία που θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στην Π.Ο.Θ.Α., η οποία συνεχίζει τον αγώνα της μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της, τα οποία πέραν της άμεσης απόσυρσης του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, είναι, η επαναφορά των επαγγελμάτων στο καθεστώς Τ.Ε. για όλους (ή Π.Ε. για όσους κλάδους ίσχυε) και η ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας Δημόσιας Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Διαβάστε επίσης: 1. Π.Ο.Θ.Α.:Νέες κινητοποιήσεις – Νέα 24ωρη Απεργία στις 8 Φεβρουαρίου

 2. Σχετικά με την υποβάθμιση του καλλιτεχνικού προσωπικού των ΟΤΑ

Σχόλια