ΕΑΣ Αλίμου: Φωνάζει ο φταίχτης… για το δίκιο του νοικοκύρη

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 συνεδρίασε εκτάκτως ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου μετά από μεγάλο διάστημα αφάνειας και απραξίας με αφορμή δημόσια καταγγελία συναδέλφου για την εκτεταμένη καθυστέρηση της μετάταξής της σε ανώτερο κλάδο.


Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και η παράταξή του παριστάνουν ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό στις υπηρεσίες του Δήμου, διότι οι ίδιοι επωφελούνται μιας πάγιας επιλεκτικής τακτικής της διοίκησης απέναντι σε υπαλλήλους. Σφυράνε αδιάφορα την ώρα που συνάδελφοι έχουν υποστεί αλλεπάλληλες εκδικητικές μετακινήσεις, αναθέσεις αλλότριων καθηκόντων και υποβαθμίσεις από θέσεις ευθύνης σε απλούς υπαλλήλους παρότι είτε έχουν κριθεί από υπηρεσιακό συμβούλιο είτε έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται.


Θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικο, ο Σύλλογος Εργαζομένων να εξυπηρετεί μικροπαραταξιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα, εκμεταλλευόμενος επικοινωνιακά -για χάρη τρίτων- τα εργασιακά ζητήματα που εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι στον Σύλλογό τους και να αδιαφορεί για την ουσιαστική τους στήριξη και συμπαράσταση.

Οξύμωρο σχήμα αποτελεί ότι και στην περίπτωση της συναδέλφου που τώρα προσποιούνται ότι υπερασπίζονται, την αρχική «άρνηση της υπηρεσίας» για τη μετάταξή της υπογράφει ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και επικεφαλής τους (ΣΥΝ.ΑΝ.Αλίμου), ο οποίος με απόφαση της Δημοτικής Αρχής τελούσε χρέη αν. Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών από το 2015 μέχρι το 2023 (και αν. Διευθυντή Οικονομικών υπηρεσιών ταυτόχρονα, για μεγάλο χρονικό διάστημα), ενώ δεν κατείχε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου τυπικά προσόντα.

Για το θέμα της χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας του 2022 και 2023 και τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις διαδικασίες, το προεδρείο του Συλλόγου επέμεινε στην αρχική του θέση, που εδώ και μήνες είναι η συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή -η οποία δεν έχει δεχτεί κανένα διάλογο με τον Σύλλογο τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον. Επίσης, το προεδρείο ενημέρωσε ότι ο δήμος βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με προμηθευτή και αυτό έχει παγώσει διαδικασίες, κάτι που δεν αφορά τους εργαζόμενους και την υποχρέωση απέναντί τους για την υγιεινή κι ασφάλειά τους.

Καλούμε το προεδρείο του Συλλόγου να αναλάβει τις ευθύνες του που απορρέουν από το καταστατικό του και να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του αγγελιοφόρου της διοίκησης.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που αφορούν στην ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζόμενων και αιτούμαστε να συσταθεί άμεσα επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας.

Στηρίζουμε όλους τους συναδέλφους και το δικαίωμα τους στην αναβάθμιση των γνώσεών τους αλλά και την αναγνώριση της προσπάθειάς τους, που ωφελεί και αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον ίδιο τον Δήμο προς τους δημότες.

Στηρίζουμε επίσης όλους τους συναδέλφους που έχουν άδικα και εκδικητικά μετακινηθεί. Αιτούμαστε την ανάκληση των αποφάσεων αυτών από τη διοίκηση και να ανατεθούν σε όλους τους συναδέλφους τα καθήκοντα που τους αναλογούν αξιοκρατικά και όπως προβλέπει ο νόμος.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε δίπλα στους συναδέλφους για αξιοκρατία, δίκαιη και ίση μεταχείριση , μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων σε όλους τους χώρους εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ποιοτικές υπηρεσίες που μόνο ο δημόσιος χαρακτήρας τους διασφαλίζει.
Άλιμος Σεπτέμβριος 2023                                Από την ΕΑΣ

Σχόλια