ΟΣΕΚΔΥΠ: Καταδικάζουμε τις συνδικαλιστικές διώξεις κατά Γ. Χαρίση, Α. Ρέτζιου, Β. Πανουτσάκου και Α. Πατίδη

 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Κεντρικών Δομών Υπουργείου Παιδείας, όπως και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει τη ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης:

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 1097/22 απόφασή του, έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου σε βάρος του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και εργαζομένου του δήμου Καισαριανής, Γιώργου Χαρίση, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από το δήμαρχο Αλίμου εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα. Αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί θα κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση! (Σχετικό το από 15-7-2022 Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ).

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στους συναδέλφους που αποκάλυψαν την απόπειρα νοθείας που στήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ (2016) και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. (Σχετικό το από 28-9-2022 Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ).

Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κατηγορούμενης για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (νόμου «Χρυσοχοΐδη») για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών», όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. (Σχετικό το από 20-9-2022 Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ).

Σε μια περίοδο που τα κοινωνικά προβλήματα εντείνονται και η εργασιακή καθημερινότητα επιδεινώνεται, οι διώξεις των συνδικαλιστών και η ποινικοποίηση των αγώνων πλήττουν ευθέως όλους τους εργαζομένους και δυσχεραίνουν έμπρακτα τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια