Θετική η συμβολή των γυναικών στην καθαριότητα των δήμων

Αναδημοσιεύουμε το οδοιπορικό του larissapress.gr, όπου ακολουθεί ένα απορριμματοφόρο του δήμου Λάρισας και συζητά με τις δύο συναδέλφισσες, την Ελένη Μαυρομάτη και Σοφία Φωτοπούλου, που είναι συνοδοί του, οι οποίες μιλούν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εργασίας στον τομέα της καθαριότητας, τις σχέσεις τους με τους άντρες συναδέλφους τους, τη συμπεριφορά των πολιτών και του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος, απέναντί τους κλπ.

Ένα κατεξοχήν ανδρικό επάγγελμα, το οποίο εδώ και 25 χρόνια έχει «αλωθεί» από γυναίκες, γεγονός που συνέβαλε θετικά στο κλίμα συναδελφικότητας που έχει αναπτυχθεί στους χώρους εργασίας, αλλά και τη βελτίωση, γενικά, της καθαριότητας στις πόλεις και τα χωριά της χώρας μας.

Ακολουθεί το δημοσίευμα του larissapress.gr

Αρκετοί από μάς έχουμε αντικρίσει γυναίκες πάνω στα απορριμματοφόρα του δήμου Λαρισαίων , νιώθουμε την ένταση στη δουλειά τους, θαυμάζουμε τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται…

Δεν είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να βλέπεις μια γυναίκα να εργάζεται πάνω σε ένα απορριμματοφόρο, όμως και αυτό το “ανδρικό επάγγελμα” έχει πλέον αλωθεί και όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την συγκεκριμένη εργασία, καταρρίπτοντας το μύθο ότι μόνο άνδρες μπορούν να αναλάβουν μια τέτοια «δύσκολη» ομολογουμένως θέση.

Με την κάμερα της Larissapress, ακολουθήσαμε δυο από αυτές και καταγράψαμε την δύσκολη καθημερινότητά τους. Για την εργασία τους πάνω στα απορριμματοφόρα, μας μιλούν οι εργαζόμενες Ελένη Μαυρομάτη και Σοφία Φωτοπούλου.

Ολόκληρο το δημοσίευμα και το βίντεο: ΕΔΩ

Σχόλια