Να δοθεί η οφειλόμενη υπερωριακή αμοιβή σε όλους τους εργαζόμενους των ΚΕΠ

 

Όπως είναι γνωστό με το άρθρο69 του ν.4886/2022, με τίτλο «Υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων των Κ.Ε.Π. για παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την κάλυψη εκτάκτων αναγκών για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», αυξήθηκε ο «...αριθμός ωρών της απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Κ.Ε.Π...» και «...ειδικά για το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2022 έως 31η Μαρτίου 2022...», «...καθορίζεται έως σαράντα (40) ώρες μηνιαίως, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών για τη διεκπεραίωση υποθέσεων που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19...».

Στη συνέχεια η Δ/νση Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), απαντώντας σε ερώτημα δήμου του νομού Αττικής, με το με αρ. πρ. 2/84527/ΔΕΠ και με ημερομηνία 28/3/2022, διευκρινίζει τον τρόπο και τη διαδικασία καταβολής της υπερωριακής απασχόλησης, κατά το διάστημα αυτό, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή, που είχαν οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ, κατά την διάρκεια της πανδημίας και ιδιαίτερα εκείνο το διάστημα, που υπήρχε πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας και μείωση του προσωπικού που απασχολούνταν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, πάνω από το 50% των δήμων δεν έχει καταβάλει αυτήν την αμοιβή, που θα αποτελούσε και μια κίνηση αναγνώρισης της εργασίας που προσέφεραν αυτοί οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία των δήμων, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους των ΚΕΠ να παρέμβουν, να πιέσουν και να διεκδικήσουν από τις δημοτικές αρχές την άμεση καταβολή της συγκεκριμένης αποζημίωσης, σε μια περίοδο μάλιστα που η ακρίβεια, οι αυξήσεις των τιμών των ειδών πρώτης ανάγκης, των καυσίμων, της ενέργειας και του ρεύματος, σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό, εξαϋλώνουν τα εισοδήματα και τους μισθούς των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: Από 1/1 έως 31/5 αυξάνεται η Υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων των Κ.Ε.Π.

Σχόλια