ΜΕΤΑ Αλίμου: Για την περικοπή των αδειών Πάσχα στους Παιδικούς Σταθμούς

 


Το όνειρο δεν κράτησε πολύ και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, το οποίο πρόσκειται στην παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (ΣΥΝΑΝ), τα «δίπλωσε» και έδωσε μαθήματα υποταγής, αφήνοντας την Διοίκηση του Δήμου να περάσει αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, παρά το όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο Κώδικας Κατάταξης Δημοτικών Υπαλλήλων, ν.3584/2007, άρ. 55, παρ. 4 (ΦΕΚ 143Α/28-06-2007), προβλέπει ότι στις υπηρεσίες που έχουν διακοπές εργασίας, όπως είναι οι Παιδικοί Σταθμοί, η άδεια των εργαζομένων δίνεται κατά τις μέρες που είναι κλειστοί, καθώς και ο «Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών Σταθμών», ΦΕΚ 4249Β/05-12-2017, (άρθ.16, παρ.1) αναφέρει ρητά  τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εορταστικών περιόδων (Χριστούγεννα – Πάσχα) και του Αυγούστου για τους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς και αυτό αφορά στην προσφορά των εργαζόμενων προς τα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται στις δομές.

Η ΣΥΝΑΝ που εκπροσωπείται σαν πλειοψηφία στην διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, αλλά και από το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων, σφυρίζοντας αδιάφορα, δημιουργεί προϋποθέσεις για την στήριξη της Διοίκησης του Δήμου Αλίμου και των αποφάσεών της, για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, η δε πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ασχολείται με τέτοια πράγματα, γιατί μετράει τους ψήφους για το συνέδριο της ομοσπονδίας!

Η απάντηση του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου είναι ότι τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την τήρηση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε την ανατροπή τους.

21-04-2022
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου


Προηγούμενη σχετική ανακοίνωση | ΜΕΤΑ Αλίμου: Ο δήμαρχος καταργεί εργασιακά δικαιώματα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων και η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλά… αδρανούν

Σχόλια