Σωματείο Δήμου Πέλλας: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 6 Απρίλη

 

Η Σύλλογος Εργαζομένων Δ. Πέλλας καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, τη φοροληστεία και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας βρίσκει ως δικαιολογία τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την φτώχεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Σήμερα, με τον πληθωρισμό να κινείται πάνω από 7% (ρεκόρ 25ετίας). Την κρίση δεν μπορούν να πληρώνουν μονίμως οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να λαμβάνει μέτρα… ασπιρίνες για τους εργαζόμενους και να καυχιέται και ταυτόχρονα να ευνοεί το κεφάλαιο. Πρέπει να πληρώσουν όλοι. Έχοντες και κατέχοντες.

Την ίδια στιγμή, ζοφερή είναι η εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση διαλύει στοχευμένα και μεθοδικά τις υπηρεσίες των Δήμων ξεπουλώντας τα πάντα στους ιδιώτες-εργολάβους. Τοπικό παράδειγμα η παράδοση- χάρισμα του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών σε ιδιώτη με διαδικασίες υπό το σκότος της πανδημίας. Σύντομα τα δημοτικά τέλη και οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΠ θα εκτοξευθούν. Η δημιουργία δήθεν «Αναπτυξιακών Οργανισμών» προκειμένου να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν και να τον πληρώνουν όσο θέλουν ανεξέλεγκτα, η συνεχιζόμενη απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, η υποχρέωση πλέον, μετά την ψήφιση «ντροπολογίας» της κυβέρνησης για εξάντληση των ένδικων μέσων σε περιπτώσεις δικαστικής αναγνώρισης της πραγματικής σχέσης εργασίας εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση και διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην αδυναμία εξυπηρέτησης των Δημοτών.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει. Να μονιμοποιήσει τώρα τους εργαζόμενους που εργάζονται για πολλά έτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός των άλλων διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης όπως στους ιδιώτες.

  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

  • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού

  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο.

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις μονοπωλιακών κοινωνικών αγαθών.

Σχόλια