ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να καλυφτεί το κόστος των τεστ στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών

 

Επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας έστειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, και ζητά την κάλυψη από την πολιτεία του οικονομικού κόστους των προβλεπόμενων διαγνωστικών ελέγχων στους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών των ΟΤΑ.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Η νέα αυτή οδηγία, που εναρμονίζεται με το αντίστοιχο εφαρμοζόμενο  υγειονομικό πρωτόκολλο των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν προβλέπει την κάλυψη του κόστους των προτεινόμενων διαγνωστικών εξετάσεων για την προαναφερθείσα κατηγορία εργαζομένων, σε αντίθεση με τα ισχύοντα στην ίδια κατηγορία εργαζομένων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαφορετική αυτή αντιμετώπιση, που δημιουργεί μια νέα εργασιακή και υγειονομική ανισότητα, έχει προκαλέσει στους εργαζομένους αυτών των Δομών εύλογη αναστάτωση και δυσφορία, δεδομένου του πρόσθετου οικονομικού βάρους για ένα μέτρο δημόσιας υγείας (που αν και εμβολιασμένοι ή και νοσήσαντες) που επιβαρύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι.

Ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητάμε την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, με την κάλυψη από την Πολιτεία του οικονομικού κόστους των προβλεπόμενων αυτών διαγνωστικών ελέγχων για τις  συγκεκριμένες κατηγορίες, εργαζομένων, όπως αυτό συμβαίνει και στις άλλες δυο εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ολόκληρη η επιστολή: ΕΔΩ


Σχόλια