ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 


 Τη συμμετοχή σου στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας τη θεωρούμε ανάγκη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ζούμε σε μια περίοδο εκρηκτική. Με πρόσχημα την πανδημία αλλά και την κρίση του συστήματος - κρίση οικονομική αλλά και αξιών – εφαρμόζουν πολιτική άγριας λιτότητας, καταπατούν δημοκρατικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα, μας οδηγούν στη φτώχια με καθηλωμένους μισθούς πείνας, χωρίς δημόσια υγεία και παιδεία.

Η κυβέρνηση μέσα σε αυτό το πλαίσιο προσπάθησε να εδραιώσει το φόβο και την ανασφάλεια ενώ ανήγαγε την ατομική ευθύνη ως το μοναδικό υπαίτιο για όλα τα δεινά που μας έχουν συμβεί.

Ταυτόχρονα η ίδια μέσω αντεργατικών νόμων καταργεί μεταξύ άλλων το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θέλει να βάλει στο «γύψο» το συνδικαλιστικό κίνημα, φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, υποβαθμίζει την υγεία και την παιδεία, περικόπτει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, τα εισοδήματα των εργαζόμενων εξαφανίζονται λόγω της μεγάλης ακρίβειας και της λιτότητας, μειώνει δραστικά το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, όπως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της υγείας, της παιδείας κλπ αφού ακολουθεί το μοντέλο της μη πρόσληψης μόνιμου και σταθερού εργατικού δυναμικού και επιχειρεί με τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των ΟΤΑ την άλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση - και ειδικά οι εργαζόμενοι σ' αυτήν- που στήριξε την κοινωνία, αν και υποστελεχωμένη και σε συνεχή απαξίωση από την κυβέρνηση, καταρρέει οδηγώντας τομείς της, στην ιδιωτικοποίηση, χάνοντας έτσι το δημόσιο και κοινωνικό της χαρακτήρα.

Δυστυχώς το συνδικαλιστικό κίνημα (ηγεσίες Ομοσπονδίας και ΑΔΕΔΥ) στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε φάνηκε λίγο και μακριά από τις αγωνίες του κλάδου, σπέρνοντας την απογοήτευση και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου μας. Αυτό το διάστημα, η παράταξή μας, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, συμμετείχε στο Δ.Σ. με 4 εκπροσώπους, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ήταν πάντα παρούσα, πρωτοστάτησε και αγωνίστηκε με θέσεις, προτάσεις και πιέσεις, τόσο μέσα στο Δ.Σ. όσο και στη Δημοτική Αρχή και προώθησε λύσεις σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Ήταν δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τους ίδιους τους συναδέλφους μας.

Σίγουρα πολλά δεν έγιναν και δεν δόθηκαν λύσεις σε όλα όσα μας απασχολούν και είναι πολλά. Για εμάς, ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ένας Σύλλογος υπάρχει, δυναμώνει και κρίνεται από την ενεργή και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων σε κάθε είδους δραστηριότητά ώστε να είμαστε πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί στους αγώνες και στις διεκδικήσεις μας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Εμείς στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και παλεύουμε για τη σύνθεση των απόψεων. Θεωρούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Η αρχή αυτή επιβεβαιώνεται και στην καθημερινή πρακτική. Στους αγώνες παλέψαμε μαζί, έχοντας κοινές θέσεις στην πλειοψηφία των ζητημάτων.

Με τη λογική της ενότητας και την πεποίθηση ότι η συμμετοχή του καθενός από εμάς κάνει τη διαφορά, σας καλούμε να ενισχύσετε το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας.

Ας τροφοδοτήσουμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα με νέα παιδιά που έχουν όρεξη, διάθεση και πείσμα για δουλειά.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες, μαχόμενοι και σκεπτόμενοι, ανοιχτοί στη σύνθεση των απόψεων, ανοιχτοί στη συνεργασία και την ενότητα των εργαζομένων,

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η έξοδος από αυτή την κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Όπως αποδείξαμε αυτό το δύσκολο καιρό της πανδημίας ότι η κοινωνία ζει και ελπίζει μέσα από τους εργαζόμενους έτσι και οι αγώνες μπορούν να φέρουν νίκες και ανατροπές μόνο όταν τους πάρουμε εμείς στα χέρια μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να στηρίξετε στις εκλογές του Συλλόγου των Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για:

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - Οι εργαζόμενοι δεν είναι ανακυκλώσιμα υλικά

- Όχι στην ομηρία - Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ΕΣΠΑ, κοινωφελή προγράμματα, συμβασιούχοι covid κ.λπ)

- Ίδιο μισθό - δικαιώματα για ίδια εργασία για όλους τους εργαζόμενους

- Διατήρηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων αλλά και για την επέκταση των BAE και σ' άλλες κατηγορίες

- Μέτρα προστασίας της υγείας & της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

- Αυξήσεις στους μισθούς και Επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού

- Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των ΟΤΑ

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών των ΟΤΑ

- Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη

Τη συμμετοχή σου στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας τη θεωρούμε ανάγκη.

Την προτίμησή σου στο ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ θα τη θεωρήσουμε τιμή και κάλεσμα για αγώνες και διεκδικήσεις.

 

Σχόλια