«Δεν είναι δουλειά του Σωματείου Ν.Φ.-Ν.Χ. να κάνει κριτική στην απόφαση Βούρου για τη διαχείριση της κακοκαιρίας»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,

Η Διοίκηση του κ. Βούρου:

  1. Επιχείρησε τη Δευτέρα, την ώρα που άρχισε να χιονίζει να βγάλει εργαζόμενους της καθαριότητας σε πλατείες.

  2. Επέβαλε στους εργαζόμενους καθαριότητας αυστηρή τήρηση ωραρίου, ενώ δεν ήταν πολιτική προστασία, με αποτέλεσμα να συγχρωτιστούν στ’ αποδυτήρια (κοντέινερ) στον χώρο του γκαράζ χωρίς νερό και αποχέτευση ή να περιμένουν έξω στο κρύο, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και με πιθανότητα αποκλεισμού στους οδικούς άξονες.

  3. Άφησε για άλλη μια φορά οχήματα ασυντήρητα, που παρουσίασαν προβλήματα (ελαστικά, μπαταρίες, λάμπες, θέρμανση, χωρίς προστατευτικό παρμπρίζ το φορτωτάκι κ.λ.π.) δυσχεραίνοντας το έργο των συναδέλφων και ήρθαν αντιμέτωποι με το ψύχος.

  4. Άφησε το Τμ. Ηλεκτροφωτισμού χωρίς υπηρεσιακό αυτοκίνητο από τη Δευτέρα το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ καθώς και την Τρίτη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ιδιωτικό αυτοκίνητο συναδέλφου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

  5. Αρνήθηκε ουσιαστικό συντονισμό μεταξύ Διοίκησης και Σωματείου (δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά μας ο Δήμαρχος) με τον Γεν. Γραμματέα να λέει: “Δεν είναι δουλειά του Σωματείου να κάνει κριτική στην απόφαση Δημάρχου για τη διαχείριση της κακοκαιρίας» .

  6. Δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει έναν κεντρικό προσβάσιμο χώρο με θέρμανση, νερό, τροφή (π.χ. Α΄ ΚΑΠΗ Δεκελείας) για τους εργαζόμενους που είναι επιφυλακή, πολιτική προστασία ως κέντρο συντονισμού και επιχείρησης.

  7. Μέσω του κ. Κουτσάκη, Αντιδημάρχου Καθαριότητας, σε τηλεφωνική επικοινωνία, απείλησε τον πρόεδρο του Σωματείου ότι θα εισηγηθεί την απόλυσή του αν παρεμποδίσει το έργο του.

  8. Μέσω του κ. Σαραντόπουλου, Γεν. Γραμματέα, ερμήνευσε λανθασμένα και επιλεκτικά το ΦΕΚ για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και την επίσημη κρατική αργία της Τετάρτης, δίνοντας κατ’ επιλογή τηλεφωνική εντολή σε διευθυντές και προϊσταμένους να προσέλθουν οι υπάλληλοι κανονικά στην εργασία τους.

Για τους παραπάνω λόγους το Σωματείο καταγγέλλει την Διοίκηση για τις ενέργειες που όφειλε να είχε κάνει και δεν έκανε, καθώς επίσης και για τις αντεργατικές ενέργειες που εφάρμοσε και έφεραν σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας. Η αντιμετώπιση του ισχυρού χιονιά έγινε αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζόμενους/ες με πολύ φιλότιμο και υπερβάλλοντα ζήλο, όμως με ελλείψεις και κινδύνους για τις ζωές τους. Το σχέδιο Βορέας που απέστειλε την Παρασκευή 21/01/2022 σε κάποιες από τις εμπλεκόμενες Δ/νσεις δεν σημαίνει ότι αυτό είναι πρακτικά διαχείριση της κακοκαιρίας αλλά θεωρητικά. Χωρίς συγκρότηση σχεδίου πολιτικής προστασίας που συνοδεύεται , με απόφαση Δημάρχου με ονόματα τηλέφωνα υπευθύνων, καθώς και πρόγραμμα εργαζομένων και βαρδιών ΠΡΑΚΤΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ. Κάτι το οποίο ζητούσαμε να υπάρξει εγκαίρως

Ως Σωματείο τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις υπηρεσίες είναι πολλά, μεγάλα και χρόνια. Οι συνθήκες εργασίας, με ελλείψεις υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, ελλείψεις προσωπικού και εντατικοποίηση, συνεπάγονται με προβλήματα υγείας και ατυχήματα. Η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ απαξιώνει όλο και περισσότερο τις υπηρεσίες και μία-μία τις σερβίρει στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το Σωματείο μας θα είναι απέναντι και ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της “ανάπτυξης” και των ιδιωτικών συμφερόντων που ρημάζουν τις ζωές όλων μας. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση, ώστε οι δημότες να έχουν περισσότερες, φθηνότερες και ποιοτικότερες παροχές, αυτές που τους αξίζουν.

Τονίζουμε προς τη Διοίκηση του Δήμου πως το σιγοντάρισμα που κάνουν στην υποβάθμιση των υπηρεσιών μας, στην απαξίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του συνεργείο και του στόλου των οχημάτων, μας βρίσκει απέναντι και πως αφού δεν δίνουν απαντήσεις για το πώς θα διαχειριστούν τις ελλείψεις αυτές, θα διαχειριστούμε και εμείς την κατάσταση πιο δυναμικά με γνώμονα το δίκιο των συναδέλφων μας και το συμφέρον των δημοτών!

Σχόλια