ΕΑΣ: «Ρersona non grata» η ΓΓ του δήμου Καισαριανής

 

Από ρόλο ανακριτή και σωφρονιστικού υπαλλήλου, για την προσαρμογή και τον σωφρονισμό των υπαλλήλων, τώρα σε νέους ρόλους, η γενική γραμματέας (ΓΓ) του δήμου Καισαριανής: αυτών του λοχαγού του 2ου επιτελικού γραφείου στρατιωτικής μονάδας και του τμήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης της αστυνομίας.

Ο λόγος για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των υπαλλήλων και σημειώνει τι γράφουν, ποια κοινοποιούν και που κάνουν reaction!

Τελευταίο κρούσμα η κλήση υπαλλήλων στο γραφείο της ΓΓ για να δώσουν εξηγήσεις - τους έγιναν και οι… απαραίτητες συστάσεις για να συμμορφωθούν -, για το γεγονός ότι έκαναν «like» ή κοινοποίησαν την ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής με τίτλο: «Φτάνει πια – Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες», ανακοίνωση που όταν τη διάβασε ο δήμαρχος, ενοχλήθηκε και ήθελε να μας γ@μ@σ@!

Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε μια απλή σύσταση, αλλά απείλησε ευθέως τους ...προσαχθέντες ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και μπορεί να έχουν συνέπειες, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι θα παρακολουθούνται ασφυκτικά για το τι κάνουν, τι ώρα προσέρχονται και τι ώρα αποχωρούν από την εργασία τους κλπ.

Οι ενέργειες αυτές της ΓΓ θα έπρεπε να κινητοποιήσουν άμεσα, και αυτεπάγγελτα, την εισαγγελία Αθηνών, για να δώσει εξηγήσεις και όχι να καλούνται στο γραφείο της οι εργαζόμενοι που ασκούν τα δικαιώματά τους.

H ευθύνη όμως είναι πολιτική και βρίσκεται στη δημοτική αρχή, που όχι μόνον ανέχεται, αλλά της ανέθεσε τέτοιους ρόλους και δεν αποτελεί μόνο μια ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της ΓΓ, η οποία μαθημένη στο Μαρούσι δεν γνωρίζει τις δημοκρατικές παραδόσεις της Καισαριανής, η παραμονή της όμως στη θέση της, αποτελεί πρόκληση στην ιστορία της.

Η ΓΓ πρέπει να κηρυχτεί «persona non grata» (άτομο ανεπιθύμητο) για τον δήμο Καισαριανής και η αποπομπή της, δεν είναι μόνο ευθύνη της δημοτικής αρχής, αλλά και όλων όσοι σέβονται τις αγωνιστικές και δημοκρατικές παραδόσεις αυτής της πόλης. 

19/10/2021                                                                                                     Από την ΕΑΣ1

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου