ΔΥΔΕ: Συνδικαλιστική δίωξη από το Δήμαρχο Αλίμου κατά του Γ. Χαρίση και της Α. Παπαχρίστου

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ > Άλιμος

To Δίκτυο Υπεράσπισης των Δημοκρατικών Ελευθεριών καταδικάζει τις δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών Γ Χαρίση και Α. Παπαχρίστου από μέρους του δημάρχου Αλίμου Π. Κονδύλη που οδηγούν στην ηθική και οικονομική εξόντωσή τους με αφορμή την άσκηση της συνδικαλιστικής τους δράσης και της αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από πλήθος εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών απέναντι σε συνδικαλιστικές διώξεις.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη που περιορίζει και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, ενθαρρύνει συμπεριφορές κατά της συνδικαλιστικής δράσης και για πειθαρχικές διώξεις των εργαζομένων.

Είναι απαράδεκτο η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες και να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα όταν μάλιστα η άσκηση πολιτικής κριτικής και η έκφραση αλληλεγγύης σε συνδικαλιστές/τριες που διώκονται αποτελούν κατακτημένο δικαίωμα.

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου να αποσύρει τις αγωγές σε βάρος των διωκόμενων συνδικαλιστών .

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε συλλογικός φορέας οφείλει να σταθεί δίπλα στους Γ. Χαρίση και Α. Παπαχρίστου, υπερασπιζόμενος την ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης.

Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθερίων

Σχόλια