Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στο δήμο Πειραιά

 Δήμος Πειραιά: Ενισχύεται ο τομέας καθαριότητας - ΤΑ ΝΕΑ

Ακόμα ένας εργάτης έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων. Ο εργαζόμενος κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Μπορεί όμως, τυπικά, τα αίτια να είναι παθολογικά, πρέπει όμως να εξετασθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες εργάζονταν, ο εργαζόμενος. Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του,  θεωρούν ότι οι αιτίες οφείλονται στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας, καθώς, ο άτυχος συνάδελφος τους, δούλευε διαδοχικές μέρες βράδυ, ενώ του χρωστούσαν και πολλά ρεπό.

Παρόμοιες καταστάσεις υπάρχουν σε όλους τους δήμους, καθώς το προσωπικό είναι γηρασμένο και ταλαιπωρημένο, από την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την εντατικοποιήση της εργασίας, την συνεχόμενη εργασία για 10-15 μέρες, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό κλπ.

Ζητάμε την απαλευθέρωση των προσλήψεων, άμεσα στις εργατοτεχνικές υπηρεσίες, στην καθαριότητα και το πράσινο, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, στους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, για να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, οι ανάγκες ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου και τους σναδέλφους του στο δήμο Πειραιά.

Σχόλια