Επιχορήγηση Δήμων της χώρας με συνολικό ποσό 7.056.630,00€, για την καταβολή της Εκλογικής Αποζημίωσης στους υπαλλήλους τους οι οποίοι συμμετείχαν στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024.

 



Δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την καταβολή της Εκλογικής Αποζημίωσης στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι συμμετείχαν στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024. Αφορά την επιχορήγηση Δήμων της χώρας με συνολικό ποσό 7.056.630,00€.

Η απόδοση των ποσών στους δικαιούχους Δήμους για την καταβολή του επιδόματος των ευρωεκλογών στους δημοτικούς υπαλλήλους θα γίνει με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων, δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Η καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που δηλώθηκε από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο με ηλεκτρονική εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών Τομέας Εσωτερικών.

Σε περίπτωση που σε κάποιο δικαιούχο δεν καταβληθεί μέρος ή το σύνολο της δικαιούμενης αποζημίωσης ο ενδιαφερόμενος ενημερώνει σχετικά τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης του ΥΠ.ΕΣ. και καταθέτει, είτε ταχυδρομικά (στη διεύθυνση Σταδίου 27, 10559 Αθήνα) είτε ηλεκτρονικά (email: info@ ypes.gr) αίτηση ελέγχου.

ΕΔΩ η σχετική απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.

Σχόλια