Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, Στάση εργασίας και Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024: Όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου- κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει!

 



ΣΕΔΑΠ
Σύλλογος Εργαζομένων
Δήμου Αγίας Παρασκευής
Διεύθυνση: 
Λεωφόρος Μεσογείων 415-417
Τ.Κ. 151 43 
Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στάση εργασίας και συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής σχετικά με το θέμα των μετακινήσεων των 28 υπαλλήλων ειδικότητας Καθαριστές Εσωτερικών Χώρων (οι περισσότεροι εκ των οποίων απασχολούνται στα πρώην νομικά πρόσωπα ΠΑΙΣΔΑΠ και ΠΑΟΔΑΠ) στο Τμήμα Καθαριότητας της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Διαχείρισης Οχημάτων – Μηχανημάτων Έργου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Επιτροπή των εργαζομένων προχώρησε σε συνάντηση με το δήμαρχο και το γενικό γραμματέα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες περί μετακινήσεων και τα προβλήματα που αυτές θα δημιουργήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Από την πλευρά του ο δήμαρχος δήλωσε ότι η απόφαση μετακίνησης είναι τυπική και δεσμεύτηκε ότι στην πράξη δεν θα τροποποιηθεί το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων. Ακούσαμε τις δεσμεύσεις του δημάρχου, όμως την ίδια στιγμή στα γραφεία των παιδικών σταθμών έφταναν οδηγίες και έντυπα για τη δημιουργία διαφορετικού παρουσιολογίου για τους εργαζόμενους της ειδικότητας καθαριστών, με τον τίτλο «Παρουσιολόγιο Προσωπικού από την Διεύθυνση Καθαριότητας». Όλη αυτή η διαδικασία αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι τυπικό και ότι η απόφαση μετακίνησης έχει αρχίσει να εφαρμόζεται.

Από την πλευρά μας ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι δε θα κάνουμε πίσω και απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης.

Πρόκειται για μεθόδευση που πολύ φοβόμαστε ότι ανοίγει την πόρτα στη
δυνατότητα απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας των πρώην νομικών προσώπων σε άλλες υπηρεσίες του δήμου για να καλυφθούν κενά. Όμως στους παιδικούς σταθμούς, στα αθλητικά κέντρα δεν περισσεύει κανείς. Αντίθετα λείπει προσωπικό. Δεν θα δεχθούμε ούτε την υποβάθμιση της λειτουργίας τους ούτε την μετατροπή των εργαζομένων σε «παιδιά για όλες τις δουλειές».

Είναι γνωστή σε όλους μας η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας αλλά ο τρόπος να καλυφθούν τα κενά της δεν είναι αυτός. Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να βρει επαρκείς και λειτουργικές λύσεις, για να καλυφθούν τα κενά των υπηρεσιών του Δήμου και όχι να μας εμφανίζει ως μοναδική λύση τη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού για τη βιωσιμότητα των υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη νέα στάση εργασίας που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11:00π.μ, καθώς και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 8 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσουμε την συνέχεια των ενεργειών για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Σχόλια