Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αγ.Παρασκευής, την Πέμπτη 11 Ιουλίου, 2024

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συνάδελφοι/-ες, κλείνουμε πλέον δύο χρόνια αγώνα για την αξιοπρέπεια και την διαφύλαξη της ποιότητας παροχής υπηρεσιών αλλά και των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων εργαζόμενων που υπηρετούν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Η Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία χαιρετίζει τους συνάδελφους  εργαζόμενους που με τον αγώνα που δίνουν καθημερινά σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και παρά τις αντίξοες συνθήκες (έλλειψη προσωπικού λόγω μνημονιακών πολιτικών, εντατικοποίηση της δουλειάς, κ.λπ.) καταφέρνουν να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, υπερασπιζόμενοι  τον Δημόσιο και κοινωνικό  Χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Δύο χρόνια δόθηκαν αγώνες δίπλα στους συναδέλφους ενάντια στην αυταρχική συμπεριφορά της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου και συνεχίζουμε, αντιστεκόμαστε στα σχέδια απαξίωσης του δημόσιου και ποιοτικού  χαρακτήρα των υπηρεσιών, από την νέα δημοτική αρχή . Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε να κρατήσουμε ψηλά το έργο των εργαζόμενων αλλά και τους ίδιους , ενάντια σε κάθε προσπάθεια σπίλωσής τους. Επιδίωξή μας είναι να πλαισιώνουμε κάθε συνάδελφο και να κάνουμε σαφές ότι ο Σύλλογος ανήκει σε όλους και είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, και δεν ανήκει σε κανένα παράγοντα. Ένας Σύλλογος εργαζομένων δίπλα στον εργαζόμενο όταν αδικείται και απέναντι στη Διοίκηση.

Παλέψαμε συνάδελφοι, και συνεχίζουμε να παλεύουμε, δίνοντας μαζί σας μαθήματα αξιοπρέπειας, παρ’όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που κάποιοι  επιμένουν να μας βάζουν , ενάντια στον νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό που έφερε αιφνίδια για ψήφιση και με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, η νέα δημοτική αρχή.

Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων σε όλους τους χώρους εργασίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε, για την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του Δήμου, που αφορά στις άτοπες και άσκοπες μετακινήσεις εργαζόμενων, οι οποίες δημιουργούν μόνο προβλήματα, στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Κάποιοι ήδη πήραν το μήνυμά τους, ένα μήνυμα που έδωσαν ηχηρό μέσα από την ενότητά τους οι εργαζόμενοι.

Παλέψαμε και παλεύουμε για ανανέωση εξοπλισμού και προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου . Να σταματήσει πια η λάσπη πώς για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και με πολύ λιγότερο προσωπικό  από όσο προβλέπουν οι ανάγκες των Υπηρεσιών σε όλες τις δομές του Δήμου.

Συνάδελφοι, είμαστε περήφανοι που εκπροσωπήσαμε στον Σύλλογο των Εργαζομένων, εργαζόμενους που παρά τις αντίξοες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, το κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, την εντατικοποίηση της εργασίας, παρ’όλες τις περικοπές στον μισθό μας  και όλες τις ελλείψεις (προσωπικού,εξοπλισμού,υποδομών,ΜΑΠ) έχουμε αντιληφθεί πώς χρειαζόμαστε ενότητα και θέληση για να διεκδικήσουμε αξιοπρέπεια που μας αξίζει στην εργασία και δικαιώματα κεκτημένα χρόνων που κάποιοι με ευκολία νομίζουν ότι  θα μας αφαιρούν.

Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοκρατία,  που ζητάμε στις Υπηρεσίες του Δήμου. Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε, για έναν σύγχρονο ΟΕΥ, που θα εξυπηρετεί μια σύγχρονη χρηστή δημόσια διοίκηση, ανοίγοντας και νέες θέσεις εργασίας για να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους.

Συνεχίζουμε  μαζί τον αγώνα για αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη  που θα αφορά και τις διεκδικήσεις μας, σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα. Θέλουμε έναν Σύλλογο δυνατό να στηρίζει τον εργαζόμενο όπου θα αγωνίζεται για τα καθημερινά προβλήματα αλλά και κατά της φτωχοποίησης της εργατικής τάξης με περικοπές και φοροεπιδρομές, την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας με τους πλειστηριασμούς   και κατά όσων δεινών  προορίζουν για εμάς. Μόνο ενωμένοι και μέσα από τον κοινό αγώνα θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά, γιατί τα συμφέροντα των εργαζόμενων είναι και πρέπει να είναι κοινά.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε  και να δεσμευόμαστε στους συναδέλφους  για να ανατρέψουμε μαζί αυτήν την κατάσταση!

Αγωνιζόμαστε για τη  βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, για την  ελευθερία λόγου και έκφρασης, για σεβασμό στα δικαιώματα μας, για μια ζωή με αξιοπρέπεια όπως μας αξίζει!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Για το Δ.Σ.

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΥΡΙΑΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

ΜΑΜΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΠΟΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΤΡΟΥΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΖΑΝΙΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

ΚΡΙΘΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Σχόλια