ΣΥΔ Καστοριάς: Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

  Δύο θέσεις εργασίας στον Δήμο Καστοριάς – Καστοριανή Εστία

 Ζητάμε την αθώωση του Γιώργου Χαρίση

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς, εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στο Γιώργο Χαρίση, πρώην μέλος της Ε.Ε. και του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., απέναντι στις δικαστικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, επειδή αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις άδικες και ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων και συνδικαλιστών του δήμου Αλίμου.

Στις 11 Απριλίου 2024 εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών, η έφεσή του στην καταδικαστική απόφαση της αγωγής που άσκησε εναντίον του ο δήμαρχος Αλίμου, με την οποία αξίωνε να υποχρεωθεί ο Γιώργος Χαρίσης στην έγγραφη, δημόσια ανάκληση-διαγραφή των ψηφισμάτων Ομοσπονδιών και Συλλόγων, των οποίων δεν είναι καν συντάκτης. Όπως και να καταβάλει τριάντα χιλιάδες ευρώ αποζημίωση, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος δεν έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων που φέρονται ως συντάκτες κι έχουν δημοσιεύσει τα ψηφίσματά τους στη δική τους ιστοσελίδα, που έχουν σαφώς μεγαλύτερη εμβέλεια και απήχηση. Επικαλείται δε, στην αγωγή του, ως «συκοφαντική δυσφήμιση», «προσβολή και μείωση της προσωπικότητάς του» γεγονότα αληθή, που έχουν καταγγείλει και η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ, απέναντι στις οποίες επίσης δεν είχε καμία αντίδραση.

Η συνδικαλιστική κριτική σε δημόσια πρόσωπα είναι υποχρέωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζόμενων. Δικαίωμα που προστατεύεται από το ν.1264/1982 για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζόμενων. Ενώ, σε κάθε περίπτωση, δεν θίγεται η προσωπικότητα του προσώπου, οι ενέργειες του οποίου δέχονται συνδικαλιστική κριτική, αλλά η πολιτική που ασκεί στα εργασιακά θέματα.

Ζητάμε την αθώωση του Γιώργου Χαρίση γιατί τα όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι αληθή, σχετικά με τις δικαστικές και πειθαρχικές διώξεις.

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της συνδικαλιστικής δράσης!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Σχόλια