ΣΟΜΕΔΠ: Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

 Σωματείο Οδηγών-Μηχανικών Δήμου Πειραιά: Όχι άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους  - Aftodioikisi.gr

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, στέκεται αλληλέγγυο και στηρίζει τον συνάδελφο Γιώργο Χαρίση. Καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, πρ. μέλους της Ε.Ε και του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ και συνταξιούχου πλέον από το Δήμο Καισαριανής, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ψηφίσματα αλληλεγγύης και στήριξης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, για τη συνδικαλιστική της δράση.

Στις 11 Απριλίου 2024, ώρα 11.00 π.μ. εκδικάζεται η έφεση του Γ. Χαρίση κατά της απόφασης, στο Εφετείο Αθηνών. Ο δήμαρχος Αλίμου αξιώνει με την αγωγή του, να υποχρεωθεί ο συνάδελφος σε έγγραφη δημόσια ανάκληση – διαγραφή των ψηφισμάτων Ομοσπονδιών και Συλλόγων, των οποίων δεν είναι καν ο ίδιος συντάκτης (!!!) και να καταβάλει 30.000 ευρώ αποζημίωση με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής. Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος Αλίμου δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων που φέρονται ως συντάκτες των σχετικών ψηφισμάτων, τα οποία έχουν ήδη δημοσιεύσει στις δικές τους ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν σαφώς μεγαλύτερη εμβέλεια και απήχηση. Επικαλείται ως «συκοφαντική δυσφήμιση» και «προσβολή και μείωση της προσωπικότητάς του» γεγονότα αληθή, που έχουν καταγγείλει τόσο η ΠΟΕ ΟΤΑ όσο και η ΑΔΕΔΥ, χωρίς αντίδραση.

Η αστική δικαιοσύνη αξιοποιεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη» και θεωρεί ότι με καταδικαστικές αποφάσεις θα κάμψει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από αγώνες και διεκδικήσεις. Με την επιβολή προστίμων και ποινές φυλάκισης νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές και τα συνδικάτα θα σταματήσουν να ενημερώνουν, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν δημόσια την αντεργατική πολιτική, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, κυβέρνησης και δημάρχων.

Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη όπως και άλλες παρόμοιες, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των εργατικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» του νόμου «Χατζηδάκη», της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» συνδικαλιστών και συνδικάτων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: την οργανωμένη πάλη, την μαζικότητα και την αλληλεγγύη.

Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης της φωνής αντίστασης που ορθώνουν και η αποκάλυψη της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος. 

ΓΣ το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Γκιτάκος                                        Κουταλίδης Παναγιώτης



 

Σχόλια