ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΦΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ (ΣΕ – ΙΚΑ): Αλληλεγγύη στον Γιώργο Χαρίση. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

 


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΦΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ (ΣΕ – ΙΚΑ)

 Αλληλεγγύη στον Γιώργο Χαρίση Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Αττικής & Νήσων εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη του στον Γιώργο Χαρίση, πρώην μέλος της Ε.Ε. και του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. & της ΠΟΕ ΟΤΑ, απέναντι στις δικαστικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων (μεταξύ αυτών και της ΑΔΕΔΥ), για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίστανται συνδικαλιστές και εργαζόμενοι\ες στο δήμο Αλίμου.

 Η εκδίκαση γίνεται στο εφετείο Αθηνών την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, ώρα 11 πμ, μετά από έφεση απέναντι στην πρωτόδικη, καταδικαστική απόφαση. Ζητάμε την αθώωση του Γιώργου Χαρίση, γιατί τα όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε βάρος του δημάρχου Αλίμου είναι αληθή, σχετικά με τις άδικες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις. 

Τα ψηφίσματα των Ομοσπονδιών και Συλλόγων κατήγγελλαν τις συνεχείς και ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων του Δήμου Αλίμου, με στόχο τον περιορισμό και την εξάλειψη των νόμιμων διεκδικήσεων τους και της συνδικαλιστικής τους δράσης, ενάντια σε απολύσεις εργαζόμενων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, την επιβολή καθημερινής υποχρεωτικής υπερωρίας στο προσωπικό και τη μη συμμετοχή του Δήμου Αλίμου στην προκήρυξη 3Κ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με ευθύνη της διοίκησης.

 Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, για να μην δημιουργηθεί δεδικασμένο, οπότε πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

 Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν να απαντήσουν με συλλογική μαζική πάλη, αποφασιστικότητα και ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη Σωματείων και η στοχοποίηση συνδικαλιστών, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος. 

Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σχόλια