ΛΑΕ-ΑΑ: Να αθωωθεί ο Γιώργος Χαρίσης και όλοι οι συνδικαλιστές που διώκονται για την δράση τους

 



Στις 11 Απριλίου 2024 εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η έφεση του Γιώργου Χαρίση, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στην απόφαση της αγωγής που άσκησε εναντίον του ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, επειδή αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ψηφίσματα Ομοσπονδιών και Συλλόγων αλληλεγγύης σε εκλεγμένη συνδικαλίστρια, η οποία διώκεται και η ίδια από τον δήμαρχο λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.!

Τα ψηφίσματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αναδημοσίευση των οποίων διώκεται ο Γιώργος Χαρίσης, καταγγέλλουν την αντιδημοκρατική και αντεργατική συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος στην προσπάθεια του να κτυπήσει εργασιακά δικαιώματα, επιχειρεί να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας, παραπέμποντας σε δίκη συνδικαλιστές, που αντιστέκονται στην αφαίρεση κατακτημένων δικαιωμάτων.

Η περίπτωση όμως του δημάρχου Αλίμου δεν είναι η μοναδική. Εντάσσεται στις γενικότερες κατευθύνσεις, που εκπορεύονται από την κυβέρνηση για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Είναι χαρακτηριστικές οι απαράδεκτες δηλώσεις της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για παραπομπή σε δίκη συνδικαλιστών της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, επειδή αντιδρούν στο νόμο για την αξιολόγηση, όπως επίσης το γεγονός ότι μέχρι τώρα αρκετοί συνδικαλιστές διώκονται για την δράση τους και ήδη πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης «21 Μαρτίου στην Πλ. Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά».

Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα σωματεία και οι διοικήσεις τους υπάρχουν μόνο για να επιβεβαιώνουν και να στηρίζουν τις αντεργατικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και όχι για να διεκδικούν και να υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα.

Τα συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα όμως έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να τα καταργήσει, όσες διώξεις και αν ασκήσει.

 Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά:

  • Απαιτεί την αθώωση του Γιώργου Χαρίση και όσων συνδικαλιστών διώκονται για την δράση τους.
  • Δηλώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων για υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών διεκδικήσεων δεν θα περάσει.

Το Γραφείο Τύπου 21 .3. 2024

Σχόλια