Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ: Να αθωωθεί ο Γιώργος Χαρίσης και κάθε/καθεμία που διώκεται για τη συνδικαλιστική δράση και ελεύθερη ενημέρωση

 


Να αθωωθεί ο Γιώργος Χαρίσης και κάθε/καθεμία που διώκεται
για τη συνδικαλιστική δράση και ελεύθερη ενημέρωση


Αθήνα, 31-03-24

Την Πέμπτη 11 Απρίλη 2024, εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η έφεση που ασκήθηκε από το Γιώργο Χαρίση, πρώην μέλος της Ε.Ε. και του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από την εν μέρει καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση στις δικαστικές διώξεις που υφίσταται από το δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη. Το δικαστήριο -επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που επίσης υφίσταται η συνδικαλίστρια Αναστασία Παπαχρίστου από τον ίδιο δήμαρχο-, του επέβαλε χρηματική ποινή, απαγόρευση επανάληψης των δημοσιευμάτων, και την υποχρέωση ανάκλησης/διαγραφής των αναρτήσεων των ψηφισμάτων συνδικαλιστικών οργάνων. Αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δε θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για τον ίδιο λόγο.

Επιπλέον, θα στοχοποιείται κάθε δημοσιογράφος ή ανεξάρτητο ΜΜΕ, που «τολμά» να δημοσιεύει μια ανακοίνωση ή μέρος αυτής, γεγονός που θα επιβαρύνει το ήδη δυστοπικό περιβάλλον για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, που περνά: από τις συμπληγάδες των συμπληγάδων των αλγόριθμων των social media, της μονταζιέρας και του predator του Μαξίμου, των non-paper κυβέρνησης και πρεσβειών ΗΠΑ και Ισραήλ, τις οσφυοκάπτουσες πλειοψηφίες των δημοσιογραφικών ενώσεων (και της ΕΣΗΕΑ) στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση της συναδέλφισσας, Σταυρούλας Πουλημένη, και του συνεργατικού Alterthess, με την εν μέρει δεκτή αγωγή του στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» Ευστάθιου Λάλιου (ασκήθηκε έφεση), την αγωγή SLAPP Δημήτριάδη κατά των «Reporters United», του Θοδωρή Χονδρόγιαννου, του Νικόλα Λεοντόπουλου, του Θανάση Κουκάκη, και της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το σκάνδαλο των υποκλοπών κ.λπ.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη της στο Γιώργο Χαρίση. Απαιτεί την αθώωσή του και την παύση κάθε δίωξης, με την οποία ποινικοποείται η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση, η ελευθερία του τύπου, προκειμένου να επιβληθεί κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία και να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις» του κάθε βαρονάρχη ΜΜΕ, της κάθε (έσω ή έξωθεν) οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτικής εξουσίας.

Όχι στην ποινικοποίηση | Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση!

Κάτω τα χέρια από την ελευθερία του Τύπου | ΑντιSLAPP νομοθεσία τώρα!

Σχόλια