ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Είμαστε στο πλευρό του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογεωργου

 


 Να αποσυρθούν άμεσα οι κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ  καταγγέλλει τη μεθοδευμένη από τα εφοπλιστικά συμφέροντα και κυβερνητικά κέντρα,  δικαστική δίωξη κατά  του Προέδρου  της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογεώργου, η οποία ασκήθηκε από την εισαγγελία Πειραιά και αφορά την απεργία στις 10/6/2021!

Η απεργία στις 10 Ιούνη 2021 αφορούσε την εναντίωση στο αντιδραστικό – αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021) και είχε κινητοποιήσει το σύνολο των συνδικάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες και πολλές εκατοντάδες Σωματεία) στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία. Ταυτόχρονα στο  χώρο της Ναυτιλίας η απόφαση για στήριξη και υλοποίηση της απεργίας έγινε με την συμμετοχή και των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων.

Την ημέρα της απεργίας οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες είχαν από μόνες τους ανακοινώσει την ματαίωση όλων των δρομολογίων. Για αυτό στο λιμάνι του Πειραιά όχι μόνο δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, αλλά στην πράξη δεν κατήλθε κανένας επιβάτης για να ταξιδεύσει.

Κατά συνέπεια είναι αβάσιμες και απόλυτα  κατασκευασμένες οι κατηγορίες ενάντια στον πρόεδρο της  ΠΕΝΕΝ, που αφορούν δήθεν παρεμπόδιση στην εκτέλεση των δρομολογίων πλοίων που θα αναχωρούσαν από τον Πειραιά. Εξάλλου η συμμετοχή των πληρωμάτων στην αναφερόμενη απεργία ήταν καθολική!

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει ότι η δίωξη αυτή αποσκοπεί στον εκφοβισμό των εργαζομένων και  στην υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συντάσσεται με το σύνολο των συνδικάτων και καλεί για την άμεση απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος προέδρου της ΠΕΝΕΝ. Ανάλογες διώξεις υφίστανται και συνδικαλιστές, μέλη και στελέχη του, από δημάρχους, και γι’ αυτό η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων αποτελεί ασπίδα προστασίας για την απρόσκοπτη άσκηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Τέλος, ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, δηλώνουμε ότι καμία δίωξη εναντίον των συνδικάτων δεν πρόκειται να κλονίσει στο ελάχιστο την αταλάντευτη, αποφασιστική, συνεπή και αγωνιστική πορεία  για τα εργατικά  δικαιώματα και την θέση μας απέναντι στην εργοδοσία και τις αντιλαϊκές και αντεργατικές  πολιτικές των κυβερνήσεων.

19/01/2024                                          Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

 

Σχόλια