ΒΑΕ-ΟΤΑ: Ακόμα δεν μπορούν να υπολογίσουν την προσαύξηση στις συντάξεις

 

Οχτώ χρόνια πέρασαν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και 15 από τότε που ψηφίστηκε (Ν.3660/2008, άρθρο 4) η ένταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλα βαριά, επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα των ΟΤΑ και ακόμα στις συντάξεις τους δεν υπολογίζεται η προσαύξηση, που προβλέπεται από τον νόμο και στους συνταξιούχους που συνταξιοδοτούνται με το καθεστώς των ΒΑΕ και σ' όσους βγαίνουν με τις κοινές διατάξεις, αλλά για κάποια χρόνια ήταν ενταγμένοι στα ΒΑΕ και πλήρωναν το επασφάλιστρο που προβλέπεται από το Ν.3660/2008!

Το ψηφιακό κράτος και η ευαισθησία προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, της Κυβέρνησης της ΝΔ, σε όλο τους το μεγαλείο!

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε επίσης ότι η επίσπευση έκδοσης των συντάξεων, που παρατηρείται τελευταία, συνοδεύεται από λάθη στον υπολογισμό των χρόνων ασφάλισης και του ύψους της σύνταξης, από τα ιδιωτικά γραφεία που τις εκδίδουν, και αναγκάζονται όλοι οι συνταξιούχοι να προβαίνουν σε ενστάσεις  στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες και ο έλεγχος της ορθότητας τους ή όχι θα καθυστερεί σημαντικά!

Ακολουθεί η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ σε ερώτημα που απεύθυνε το σωματείο εργαζομένων του δήμου Βύρωνα.


Διαβάστε επίσης: ΟΤΑ: Τι γίνεται με τον μη υπολογισμό στις συντάξεις των επιπλέον εισφορών που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ;

 

Σχόλια