ΒσΣ: Χρόνος λύσης των συμβάσεων εργασίας προσωπικού ΙΔΟΧ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜ. ΤΟΜΕΑ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Αθήνα, 2-6-2023

Αριθ. Πρωτ.: 48614

ΘΕΜΑ: Διαβίβαση εγγράφου

ΣΧΕΤ: Το αριθ. πρωτ. ΧΧΧ/12-5-2023 έγγραφο του ΝΠΔΔ Δήμου ΧΧΧ

Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο του ανωτέρω σχετικού του ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» Δήμου ΧΧΧ, λόγω αρμοδιότητας.

Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι από τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν.4735/2020, όπως ισχύει, προβλέπεται ότι οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων για την παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020 στις αντίστοιχες θέσεις. Με τη δημοσίευση των ατομικών πράξεων διορισμού, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου λύονται αυτοδικαίως και αζημίως για τους οικείους ΟΤΑ ή τα νομικά πρόσωπα αυτών.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 46 του ν.3584/2007 (Κ.Κ.Δ.Υ.), η αξίωση μισθού του μόνιμου υπαλλήλου, αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 26 του ίδιου νόμου «Η ανάληψη καθηκόντων πιστοποιείται με έκθεση, που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της οικείας υπηρεσίας και τον υπάλληλο. Η έκθεση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου της χρονολογίας ανάληψης καθηκόντων».

Αναφορικά με το ζήτημα των κανονικών αδειών του νεοδιόριστου προσωπικού, οι οποίες δεν έχουν χορηγηθεί ούτε αποζημιωθεί από τον προηγούμενο φορέα, σας παραπέμπουμε στο Κεφάλαιο Γ΄ Περ. 1 της υπ’ α.π. 19431/13-3-2021 (ΑΔΑ: ΨΛ2Δ46ΜΤΛ6- ΦΦΙ) εγκυκλίου της υπηρεσίας μας.

Η Διευθύντρια

Σχόλια