Το σωματείο δεν είναι νομική υπηρεσία αλλά όργανο υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΣΕ)

ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου Εργαζομένων Παύλου Μελά, μπορεί έχει να συνεδριάσει πάνω από 4 μήνες, έβγαλε, όμως, ανακοίνωση, στις 20/07/2023, με τίτλο: «Περί εντολών δημάρχου για εκτέλεση εργασιών», χωρίς να μπει στον κόπο να τη θέση στην έγκριση ή όχι και της δικιάς μας παράταξης. Τη μάθαμε και εμείς όταν είχε πλέον δημοσιοποιηθεί!

Τι να πούμε για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης; Είναι από απειρία; Είναι γιατί δεν θέλουν να θίξουν τη δημοτική αρχή; Το σίγουρο είναι ότι αυτή δεν είναι ανακοίνωση σωματείου, αλλά μοιάζει περισσότερο να είναι ανακοίνωση της νομικής υπηρεσίας ή του γραφείου προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι, όταν θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, όταν τους ανατίθενται παράνομα καθήκοντα, δεν χρειάζεται το σωματείο να τους λέει μόνο τι προβλέπει η νομοθεσία και τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι, αλλά και να μπαίνει μπροστά να καταγγέλλει και να υπερασπίζεται τα εργασιακά τους δικαιώματα και να ζητά την ανάκληση αυτών των παράνομων αποφάσεων

Αν ήταν αυτός ο ρόλος των συνδικάτων, αν ήταν ο κάθε εργαζόμενος, από μόνος του, να αντιπαρατίθεται με τον εργοδότη του, δεν θα τα χρειαζόταν οι εργαζόμενοι. Θα προσλάμβαναν απλά έναν δικηγόρο να τους εκπροσωπεί.

Επί τη ευκαιρία θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι δεν δόθηκαν τα ΜΑΠ και το γάλα και δεν προγραμματίστηκαν οι ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις που προβλέπονται από τη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά τις αποφάσεις που έχουμε πάρει ως ΔΣ, για τη διεκδίκησής τους, το προεδρείο του συλλόγου δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια.

Η ΑΣΕ Εργαζομένων του Δήμου Παύλου Μελά καλεί το ΔΣ άμεσα να καταγγείλει, στους εργαζόμενους, την δημοτική αντιπολίτευση και τους δημότες, την παράνομη ανάθεση εργασιών, που γίνεται για ρουσφετολογικούς και πελατειακούς λόγους ενόψει και των επικείμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου και να ζητήσει από την αποκεντρωμένη διοίκηση την ανάκληση όλων των παράνομων αποφάσεων και τοποθετήσεων εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα πέρα απ’ αυτά που προβλέπονται από την πρόσληψη τους στο δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα.

28/07/2023                                                         Από την ΑΣΕ Παύλου Μελά

Σχόλια