ΕΑΣ/Αλίμου: Η ΣΥΝ.ΑΝ Αλίμου το alter ego της Δημοτικής Αρχής

Σκοπός του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, που πρόσκειται στην παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, φαίνεται να είναι η πλήρης αδρανοποίηση του Συλλόγου. Ο απολογισμός της δράσης του, ενάμιση χρόνο μετά από την εκλογή του ΔΣ, είναι ανύπαρκτος επειδή είναι κι η δράση του…

Τι κι αν επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την πραγματοποίηση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου αλλά και την πραγματοποίηση ανοιχτών Δ.Σ. που θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, ώστε να συζητηθούν σοβαρά εργασιακά θέματα και να κατατεθούν απόψεις για αποτελεσματικές, δημοκρατικές αποφάσεις και λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε η εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή από την ημέρα της εκλογής τους, προφανώς γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του προέδρου και των εκλεγμένων μελών της παράταξής του να μεταφέρουν τα αιτήματα των εργαζόμενων. Αντίθετα ως γνήσιο alter ego της Δημοτικής Αρχής φροντίζουν να λιμνάζουν και να συσσωρεύονται οι ελλείψεις, οι παραλείψεις και τα προβλήματα μακριά από την έγνοια του εργοδότη τους.

Σε κάθε αίτησή μας για διεκδίκηση είτε εκδήλωση προς όφελος των εργαζόμενων από τις εισφορές που καταβάλουν οι ίδιοι προς τον Σύλλογο, η απάντηση του προέδρου του Συλλόγου είναι «δεν υπάρχουν λεφτά» και συνοδεύεται με την αφωνία των μελών της παράταξής του, που κατέχουν την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται με τις παλινωδίες του προέδρου του Συλλόγου, τα πισωγυρίσματα για το ζήτημα των εγγραφών των μελών, το θέμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που εκκρεμεί η χορήγησή τους για το 2022 και το 2023, για τις εκδικητικές μετακινήσεις, την ανάθεση άσχετων καθηκόντων, τις αναξιοκρατικές τοποθετήσεις, τον καύσωνα και άλλα σοβαρά εργασιακά θέματα που «καίνε» τους συναδέλφους.

Η Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλουμε την άρνηση του Προεδρείου του Συλλόγου και την συνδικαλιστική ανυπαρξία που προσπαθούν να επιβάλλουν σε όλο τον Σύλλογο, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη Δημοτική Αρχή, Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για να συζητηθεί η κατάσταση απραξίας στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος και να παρθούν αποφάσεις για την από δω και πέρα πορεία του. Αν είναι να συνεχιστεί, όμως, αυτή η κατάσταση, οι εργαζόμενοι, με βάση και το καταστατικό, έχουν τη δύναμη, ακόμα και να αποφασίσουν, για την άμεση διεξαγωγή εκλογών!

20/07/2023                                        ΕΑΣ Εργ. Δήμου Αλίμου

Σχόλια