ΕΑΣ Καισαριανής: Η Η διοίκηση του δήμου σε πλήρη αποσύνθεση

 

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ:Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ

Τραγική έχει καταντήσει η καθημερινότητα για το σύνολο των εργαζομένων στον Δήμο Καισαριανής.

Ο δήμαρχος αρνούμενος τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων από τις αρχές Μαρτίου, προσπαθεί μάταια να κρύψει τα δεκάδες προβλήματα κάτω από το "χαλί".

Μπαίνουμε στον έβδομο μήνα που οι υπόχρεοι από το νόμο σε μέσα ατομικής προστασίας εργάζονται δίχως αυτά. 

Η έννοια της ασφαλείας και της υγείας, αφήνει αδιάφορη την ηγεσία του δήμου.

Για μία ακόμη φορά προβληματιζόμαστε επίσημα για τα δεκάδες ακλάδευτα , ξερά και μη δέντρα, που αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια εργαζομένων και δημοτών. Καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει μέτρα άμεσα.

Αν δεν μπορεί να μεριμνήσει για την κοπή τους, ας βάλει κορδέλες ώστε να μην πλησιάζουν άνθρωποι, καλύτερα να γελάει όλη η χώρα με την ανεπάρκεια σας παρά να θρηνήσουμε θύματα, στον πρώτο αέρα, στην πρώτη καταιγίδα, τον πρώτο μικρό σεισμό.

Όχι άλλη ψευδαίσθηση ασφαλείας, καμία συγκάλυψη σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Η δημιουργική λογιστική έχει απογειωθεί στην υπηρεσία μας. Δεν τους αρκούν οι προκαταβολές από το 2024, χώνουν τα χέρια τους και στις τσέπες των εργαζομένων, αναγκάζοντας τους να αγοράζουν με δικά τους χρήματα, το γάλα της χρονιάς, ένα κόστος του ύψους το 240 ευρώ κατά μέσο όρο και επιστρέφοντας τα "δανεικά" ενάμιση χρόνο μετά. Η παροχή γάλακτος ανήκει στα Μ.Α.Π. και οφείλει η υπηρεσία να το καταβάλει στην ώρα του και όχι να "φεσώνει" τους υπαλλήλους.

Προκαλεί βαθύτατη αποστροφή, η ξεδιαντροπη αντιμετώπιση πατέρα συναδέλφου, ο οποίος διεκδικεί οφειλές μισθοδοσίας (16.000€) του γιου του, εδώ και 13 χρόνια, ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΉ ΑΠΌΦΑΣΗ επί της αγωγής (δικαίωμα για κατάσχεση). Ούτε cent δεν έχει καταβάλει η σημερινή ηγεσία στα τέσσερα χρόνια και τον εμπαίζει στα δύο τελευταία δημοτικά συμβούλια.

Στα συνεργεία του δήμου, παραμένουν τραγικές οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στο ανθρώπινο δυναμικό τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα αντικατάστασης, όταν αρρωστήσουν, όταν χρειαστεί να λείψουν, όταν αιτούνται άδεια.

Ο περιβόητος διοικητικός σχεδιασμός, όπως και οι "μακέτες" τους, δεν "κάνουν" ούτε για το "καλαθάκι" της τουαλέτας.


Τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στην καθαριότητα, προσπαθεί η υπηρεσία να τις καλύψει με αυστηρό ωράριο. Σε όλη την χώρα οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων κάνουν την επίπονη δουλειά τους και μετά φεύγουν.  Στην τραγελαφική Καισαριανή, συγχέουν οι "άνθρωποι" που μας διοικούν, το προστατευμένο διοικητικό περιβάλλον εργασίας, με το σκληρό περιβάλλον απορριμματοφόρου. Πρώτη φορά τέτοια χάλια. Δώστε πρώτα τα Μ.Α.Π. το ΓΑΛΑ, φτιάξτε τα απορριμματοφόρα, με κάμερες, κλιματισμό κτλ πού οφείλετε, μεριμνήστε για λειτουργικούς, καθαρούς χώρους αποδυτηρίων, δώστε  τα ρεπό και τις άδειες πού οφείλετε στους εργαζόμενους ώστε να ξεκουράζονται επαρκώς και μετά να μετρήσετε λεπτά και δευτερόλεπτα.  Μην ζητάτε από εργάτες απορριμματοφόρων καθήκοντα γενικών εργατων κτλ, ούτε από οδηγούς που δεν είναι χειριστές μηχανημάτων έργων να οδηγούν γερανούς και υδροφόρες. Μην ξεχάσετε στον λογαριασμό την διαφορά ωραρίου μεταξύ εργατών και διοικητικών.

Στο σημείο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους, να καταθέσουν πρώτοκολλημένη αίτηση αδείας, η οποία να εξοφλεί πιθανόν υπόλοιπο του 2022 και απαραιτήτως τις 15 ημέρες που είναι υποχρεωτικό από το νόμο για την καλοκαιρινή άδεια του 2023, έως και τις 7 Σεπτεμβρίου (8 Οκτωβρίου δημοτικές εκλογές, αναστολή αδειών ένα μήνα πριν).

Θα σας θυμίσουμε τα περσινά καμώματα της υπηρεσίας, η οποία αντάμειψε την καλοσύνη των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπταν υπηρεσιακές ανάγκες, συσσωρεύοντας άδειες, με την μετατροπή τους σε ρεπό και το "γαρνίρισμα" της χάρης / αμφισβητησης.

Συνάδελφοι δεν θέλουμε χάρες, θέλουμε τις άδειες μας όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι, τόσο στην διαχείριση της βίας των δημοτών, όσο και στην αυταρχικότητα των αιρετών.

Αμέτρητα περιστατικά επιθέσεων δημοτών κατά των υπαλλήλων. 

Ο δήμαρχος λάμπει δια της απουσίας του, όταν οφείλει να καταθέσει μήνυση για λογαριασμό της υπηρεσίας (όπως έγινε πριν 10 περίπου ημέρες στα Κ.Ε.Π.)

Όπως είναι πάντα απών, στην υπεράσπιση των εργαζομένων.

Ο ίδιος δήμαρχος που προτρέχει να κατηγορήσει και να τιμωρήσει συναδέλφους, δεν μπορεί να κρύψει ούτε καν προσπαθεί, την αντιπάθεια του για εμάς.

Πόσες κλήσεις σε απολογία έχει μοιράσει στους συναδέλφους; Αμέτρητες!

Στην τελευταία (εάν δεν έχουμε χάσει τον λογαριασμό), τιμώρησε συναδέλφισσα, με συνοπτικές διαδικασίες, ως έκτακτο στρατοδικείο.

Συνάδελφοι, μόνο η αλληλεγγύη είναι η άμυνά μας, το όπλο μας.

Σας καλούμε και σας παρακαλούμε, για οποιοδήποτε περιστατικό, να ενημερώνετε άμεσα τους εκπροσώπους των εργαζομένων (οφείλουμε να είμαστε δίπλα σας), ώστε, ενώνοντας την εμπειρία και την δύναμη της ομάδας, να προστατευτούμε από το διπλό αυτό κακό πού μας ταλανίζει.

Καισαριανή   30/6/2023.                        Ε Α Σ    ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Σχόλια